Otteluennakko: Gnistan päättää kauden MP:tä vastaan

Kuva: Santeri Rosenvall/Rapa Media

IF Gnistan ja Mikkelin Palloilijat iskevät yhteen Kakkosen A-lohkon päätöskierroksella. Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 15.00 käyntiin pyörähtävän kamppailun ennakkoliput myy Tiketti.
Gnistan kohtasi edellisellä kierroksella FC Vaajakosken vierasottelussa. Vaajakosken liikuntapuistossa pelattu ottelu käynnistyi Gnistan osalta hyvin, mutta tehottomuus vaivasi vierasjoukkueen otteita ja pisteet jäivät isännille maalein 2-1. Gnistanin osumasta vastasi Jesse Ahonen upealla kaukolaukauksella.
Gnistan ja MP kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella heinäkuun alussa Mikkelissä. Molemmilla joukkueilla oli kamppailussa omat paikkansa maalintekoon, mutta pisteet päätyivät jakoon lukemin 0-0.
Janne Wilkmanin luotsaaman MP:n alkukausi alkoi heikosti, sillä joukkue onnistui nappaamaan vain kaksi voitto seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan. Kesäkuun alussa sinipaitojen peli alkoi rullata ja joukkue nousi seitsemän tappiottoman pelin myötä kohti lohkon kärkisija. Elokuun alusta lähtien joukkueen pelaaminen on kuitenkin ailahdellut tulosten valossa, joten mikkeliläiset lähtevät lauantain otteluun Gnistanin tavoin ilman mahdollisuutta yltää nousukarsintoihin.
Mikkeliläisten paras maalintekijä on kuluvalla kaudella ollut 15 maalia iskenyt Miikka Oinonen, joka kuitenkin huilaa lauantain ottelun pelikiellon takia. Isokokoisen kärjen puuttuminen on iso kolaus sinipaidoille, sillä Oinonen on iskenyt lähes puolet joukkueensa maaleista tämän kauden aikana. Palloilijoiden toiseksi tehokkain viimeistelijä on ollut brasilialainen Lucas dos Santos Oliviera seitsemän osuman myötä. Puolustuspäässä MP:n ehdoton tukipilari on ollut kamerunilaistoppari Vincent Bikana, joka on pelannut kaikki joukkueensa ottelut alusta loppuun saakka. Bikana palkittiin kuluvalla viikolla hyvästä kauden kahden vuoden jatkosopimuksella. Kamerunilaisen lisäksi jatkopahviin nimensä kirjoitti MP:n oma kasvatti 17-vuotias Olli Kilpeläinen, joka on tehnyt tämän kauden aikana läpimurtonsa edustusjoukkueen riveissä pelaamalla 18 ottelua. Tulevaisuuden nimi on varmasti mielenkiintoinen seurattava lauantain ottelussa.
Gnistanin terveystilanne ottelun alla on hyvä, sillä vain Zakaria Kibona puuttuu kokoonpanosta loukkaantumisen takia. FC Vaajakoskea vastaan pelikiellon takia huilannut Aleksi Ristola tekee paluun kokoonpanoon. Gullit Zolameso sekä Cherif Ndiaye ovat puolestaan vielä pelikiellon takia pois kokoonpanosta.
Gnistan-hyökkääjä Teemu Pastila lähtee hakemaan ottelusta hyvää päätöstä kaudelle.
– Syksyn pelit ovat olleet meiltä heikkoja, joten luonnollisesti haluamme päättää kauden voittoon. Tällä kaudella kotiotteluissa on käynyt mukavasti porukkaa, joten toivottavasti katsomossa riittää väkeä myös huomenna. Tahtotila tulee olemaan suuressa roolissa huomenna ja uskon, että voittoa enemmän haluava joukkue tulee myös sen nappaamaan, kommentoi Pastila.
Päävalmentaja Roberto Nuccio on samoilla linjoilla Pastilan kanssa.
– Lauantain ottelussa MP:tä vastaan kentällä pelaa kaksi joukkuetta, jotka haluavat päättää kauden hyvään tulokseen ilman sen suurempia paineita, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.