Taavi Laurits ja Saloum Faal IF Gnistaniin


IF Gnistan on tehnyt loppukauden mittaiset pelaajasopimukset virolaisen hyökkääjän Taavi Lauritsin sekä gambialaisen laitalinkin Saloum Faalin kanssa. Pelaajat ovat Gnistanin kokoonpanossa huomisessa kotiottelussa JIPPOa vastaan.
28-vuotias Taavi Laurits on pelannut urallaan 82 ottelua Viron pääsarjassa, joissa mies on viimeistellyt 19 osumaa. Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Esiliigassa 188-senttinen hyökkääjä on heiluttanut vastustajan verkkoa 49 kertaa 107 ottelussa. Viron pääsarjassa Laurits on edustanut Levadiaa, Viljandi Tulevikia, FC Viljandia sekä Pärnu Linnameeskondia.
– Olen iloinen sopimuksesta ja mahdollisuudesta pelata Gnistanissa. Toivottavasti voin auttaa joukkuetta tavoitteissaan tekemällä paljon maaleja. Heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja olen tuntenut olevani osa joukkuetta heti alusta lähtien, kommentoi Laurits.
Manageri Antti Uusitalo uskoo virolaisen tuovan erilaisia vaihtoehtoja Gnistanin pelaamiseen.
– Taavi on isokokoinen target-tyyppinen hyökkääjä, jollaista olemme oikeastaan koko ajan kaivanneet monipuolistamaan meidän peliä. Hän on ollut joukkueen mukana jo pari kuukautta ja saanut itsensä treenien kautta täyteen pelikuntoon. Taavista on meille varmasti iloa kauden ratkaisuotteluissa, kommentoi Uusitalo.
Saloum Faal on 23-vuotias laituri, joka viihtyy parhaiten keskikentän oikealla laidalla. Suomen kentillä mies on edustanut aiemmin FC Jazzia, Etelä-Espoon Palloa sekä tällä kaudella Kakkosessa pelaavaa FC Kiffeniä. Faal on pelannut yhteensä neljä maaottelua Gambian paidassa.
– Olen tyytyväinen sopimuksesta. Odotan innolla pelaamista uusien joukkuetovereiden kanssa ja pyrin antamaan kaikkeni tälle seuralle. Uskon tuovani vahvuuksien kautta joukkueeseen taitoa sekä energiaa, kommentoi Faal.
Uusitalo haluaa kiittää Kiffeniä siirron mahdollistamisesta.
– Saloum tuo leveyttä meidän laitapelaajamateriaaliin. Olimme lähellä tehdä sopimuksen hänen kanssaan jo talvella, jolloin mies harjoitteli meidän kanssa useiden viikkojen ajan. Alkukauden Saloum on pelannut Kiffenissä, jossa hän on ollut selkeästi joukkueen johtavia pelaajia. Haluan kiittää Kiffeniä hyvästä yhteistyöstä, joka mahdollisti tämän siirron. Katsotaan, jos me voimme vastaavasti auttaa heitä vielä kauden edetessä, kertoo Uusitalo.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.