Otteluennakko: Gnistan matkaa NJS:n vieraaksi

Kuva: Arto Alho

Gnistanin kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan. Klaukkalan nurmella pelattava ottelu alkaa kello 17.00.
Gnistan palasi edellisessä ottelussaan takaisin voittojen tielle, kun keltapaidat kaatoivat Mustapekka Areenalla A-lohkon kärkikamppailussa PEPOn maalein 3-1. Gnistan johti ottelua 2-0 tauolle lähdettäessä, mutta lappeenrantalaiset nousivat toisella jaksolla peliin mukaan kavennusmaalin myötä. Lisäajan toisella minuutilla Gnistanin Gullit Zolameso laukoi vapauttavan 3-1-johtomaalin, joten elintärkeät sarjapisteet jäivät Oulunkylään.
NJS:n ja Gnistanin kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi oulunkyläläisten voittoon maalein 3-1. Nurmijärveläiset olivat ottelussa pitkään kuskin paikalla ensimmäisellä jaksolla syntyneen maalin johdosta, mutta Gnistan kiri lopulta ohi viimeisen vartin aikana syntyneiden maalien johdosta.
Kakkoseen täksi kaudeksi nousut NJS majailee lauantain otteluun lähdettäessä sarjataulukon 9. sijalla. Sarjanousijat aloittivat kautensa vakuuttavasti. Joukkue nappasi kuudesta ensimmäisestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tasapeliä, mutta erinomaisen alun jälkeen NJS:n pistetahti hiipui rajusti, sillä joukkue pelasi putkeen peräti kahdeksan voitotonta ottelua. Tuloksellisesti heikolla jaksolla oli seuraamuksensa. Elokuun alussa päävalmentaja Marko Tukiainen vapautettiin tehtävästään ja hänen tilalleen nimitettiin NJS:n valmennuspäällikkö Mikko Manninen. Tuloksien valossa valmentajanvaihdos on tehnyt joukkueelle hyvää, sillä NJS lähtee kohti lauantaita kahden ottelun voittoputkessa. Edellisellä kierroksella joukkue kaatoi FC Viikingit kotonaan maalein 2-0.
Kuluvan kauden aikana NJS on kärsinyt maalinteko-ongelmista. Joukkue on onnistunut tekemään sarjajumbo LPS:n jälkeen vähiten maaleja A-lohkossa, mutta vastapainoksi nurmijärveläisten puolustus on toiminut etenkin kotiotteluissa erinomaisesti. NJS:n paras maalintekijä kauden otteluissa on ollut Markus Tukiainen kuudella osumallaan. Palokärkien riveistä löytyy myös Gnistan-yhteisölle tuttu pelaaja, sillä laitapelaaja Kelechi Anyamele pelaa NJS:n riveissä.
NJS-valmentaja Manninen näkee Gnistanin ennakkosuosikkina lauantain otteluun lähdettäessä.
– Gnistan kuuluu ehdottomasti sarjan kärkijoukkueisiin, sillä heiltä löytyy lukuisia kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet myös ylemmillä sarjatasoilla. Kauden ensimmäisessä keskenäisessä kohtaamisessa olin paikalla valmmennuspäälikön roolissa. NJS kykeni laittamaa ensimmäiset 70 minuuttia miehekkäästä vastaan, mutta lopulta Gnistanin ruutini oli liikaa, kommentoi Manninen Gnistanin mediatiimille.
Gnistanilta NJS -ottelusta ovat varmuudella sivussa Antti Uusitalo, Saloum Faal sekä Taavi Laurits.
Päävalmentaja Roberto Nuccio haluaa korostaa, että joukkue etenee ottelu kerrallaan.
Ensimmäinen pelimme NJS:ää vastaan oli tasainen. Meidän tulee olee tarkkana hyökkääjä Emongo Osongon kanssa, joka on koko sarjan nopeimpia pelaajia. Menemme eteenpäin ottelu kerrallaan ja arvostamme jokaista lohkon joukkuetta yhtä paljon, kertoo Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.