Otteluennakko: Gnistan kohtaa JIPPOn lauantaina

Kuva: Marko Pennanen

Kakkosen A-lohkon kärkipaikkaa jahtaava Gnistan jatkaa pelejään lauantaina Joensuun JIPPOa vastaan. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 17.00. Ennakkoliput otteluun myy ZupTicket.
Edellisellä kierroksella Gnistan taisteli vierasvoiton LPS:tä maalein 1-2. Ottelu eteni pitkään tasatilanteessa ensimmäisellä puoliajalla syntyneiden maalien johdosta, mutta 86. peliminuutilla Gnistanin japanilaisvahvistus Naoyuki Yamazaki puski keltapaidat voittoon Gullit Zolameson erinomaisesta esityöstä.
Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Gnistan oli JIPPOn kanssa tiukoilla, mutta Zakaria Kibonan ja Aleksander Akbarin ensimmäisen puoliajan osumat riittivät 1-2 vierasvoittoon Joensuussa.
JIPPOn paras maalitekijä kauden aikana on ollut Miko Mäkirinne kahdeksalla osumallaan. Toukokuun alusta lähtien loukkaantumisesta kärsinyt hyökkääjä Irakli Sirbiladze palasi pelikentille toissa kierroksen vierasottelussa MP:tä vastaan. Veikkausliigassa useamman vuoden viettäneen georgialaisen pelaaminen lauantaina on kuitenkin epävarmaa, sillä mies ei pelannut JIPPOn edellisessä ottelussa. Sirbiladzen lisäksi liigakokemusta joensuulaisryhmästä löytyy Timo Tahvanaiselta, joka palasi takaisin JIPPOn riveihin viime talvena SJK:sta.
Reissupelit ovat olleet Jouni Lehtimäen suojateille vaikeita, sillä joensuulaiset eivät ole voittaneet yhtään vierasottelua kuluvan kauden aikana. Neljästä ensimmäisestä vieraspelistään JIPPO onnistui nappaamaan tasapelin, mutta kärkiviisikon Viikingit ja MP osoittautuivat liian vahvoiksi. Tasaisessa sarjassa kahden pisteen päässä putoamisviivasta majaileva joensuulaismiehistö saapuu Oulunkylään motivoituneena kauden ensimmäinen reissuvoitto mielessä.
– Ensimmäinen kohtaaminen Joensuussa oli tähän mennessä yksi kauden viihdyttävimmistä otteluista. Vastakkain oli kaksi taitavaa joukkuetta ja pelin tempo oli korkea heti alusta lähtien. Valitettavasti tuo ottelu päättyi meidän kannalta harmilliseen tappioon tiukan taistelun jälkeen. Gnistan on hyvin valmennettu joukkue ja lähdemme lauantain otteluun haastajana, mutta tavoitteena on napata kauden ensimmäinen vierasvoitto, kommentoi JIPPO-valmentaja Lehtimäki Gnistanin mediatiimille.
Gnistanin kokoonpanosta lauantaina puuttuvat varmuudella Eero Forsen, Jani Mahanen, Niko Tirkkonen sekä Alessandro Marzuoli. Nelikon lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Puolustaja Alex Lehtinen ei ole enää Gnistanin käytettävissä, sillä mies matkusti alkuviikosta takaisin Yhdysvaltoihin opintojen pariin.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio toivoo, että katsomossa riittää meteliä lauantaina.
– Tarvitsemme yleisöltä kaiken mahdollisen tuen sekä kannustuksen. Joskus sanotaan, että katsojat ovat se 12. kenttäpelaaja ja tämä asia korostuu kauden tärkeimpien otteluiden aikana. Viime pelit ovat olleet meiltä hyviä pelillisesti, vaikka murtautumisen kanssa on ollut ongelmia. Annetaan lauantaina kaikki kentällä ja katsotaan pelin jälkeen, mikä on lopputulos, kertoo Nuccio.
Lippupaketit elokuun kotiotteluihin ovat myynnissä! Paketin voit ostaa ZupTicketistä 15 eurolla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.