Matsipäivän haastattelussa Aleksander Akbar: – "NJS haluaa pelata futista"

Kuva: Arto Alho

Gnistan kohtaa tänään NJS:n Kakkosen A-lohkon ottelussa. Edellisen kierroksen kotivoiton myötä Gnistan suuntaa kohti Nurmijärveä lohkon kärkisija hallussaan. Hyökkääjä Aleksander Akbar lähtee voitto mielessä kohti vieraspeliä.
Gnistan nappasi edellisellä kierroksella tärkeät pisteet PEPOa vastaan. Millaisen potkun voitto antoi loppukautta ajatellen?
Oikeastaan fiilis on aika samanlainen kuin jokaisen voiton jälkeen, mutta kolme pistettä lohkon kärkipään joukkueesta todisti, että olemme hyvä joukkue ja se antaa potkua jaksamiseen. Tulevaa ajatellen on hyvä muistaa, että jokaista ottelua pitää lähteä voittamaan.
Gnistan kaatoi NJS:n kesäkuussa maalein 3-1. Millainen kuva päivän vastustajasta jäi tuon ottelun perusteella?
Ensimmäisen keskenäisen kohtaamisen perusteella NJS:tä jäi kuva joukkueena, joka yrittää ja haluaa pelata futista. Heillä on käsittääkseni aika nuori joukkue, jota vastaan on mukava lähteä pelaamaan edellä mainittujen syiden takia.
Kakkosen A-lohkossa pelialusta vaihtelee lähes kierroksittain, sillä osa otteluista pelataan luonnonnurmella ja osa tekonurmella. Kumpi alustoista on mielestäsi parempi ja kuinka paljon alustan jatkuva vaihtuminen tuo haasteita pelaajan näkökulmasta katsottuna?
Totta kai luonnonnurmi on parempi tekonurmeen verrattuna, sillä pallo liikkuu oikealla nurmella paljon pehmeämmin. Yleensä harjoittelemme ottelua edeltävän viikon harjoituksissa tulevan kierroksen pelialustan mukaisesti. Mielestäni molemmissa alustoissa on hyvät ja huonot puolet, mutta jatkuva vaihtaminen tuo kieltämättä haasteita.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.