Otteluraportti: PKKU nappasi pisteet Oulunkylästä

Kuva:Arto Alho

Pallokerho Keski-Uusimaa kaatoi Gnistanin Kakkosen A-lohkon päivän ottelussa. Hieman vaisun avausjakson jälkeen joukkueet tarjosivat draamaa ottelun toisella puoliajalla PKKU:n napatessa pisteet lisäajalla syntyneen voittomaalin myötä.
Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja kymmenen minuutin pelin jälkeen Teemu Pastila pelasi Aleksander Akbarille vetopaikan rangaistusalueen sisällä, mutta laukaus painui yli maalin. Heti seuraavasta tilanteessa Pastila pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta yritys kohdistui suoraan kohti PKKU-vahti Ville Ulmasta. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia pallo pysyi vahvasti kotijoukkueen kontrollista ja pelin painopiste pysyi PKKU:n kenttäpuoliskolla. Pikku hiljaa myös vierailijat pääsivät peliin paremmin mukaan ja 25. peliminuutilla Hedi Khayat pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta upeasti vastaan tullut Gnistan-vahti Alessandro Marzuoli venyi laukauksen tielle. Puoliajan lopussa pelin painopiste pysyi suurimmaksi osin vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta Gnistan ei kyennyt luomaan enempää maalipaikkoja, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.
Ottelun toisesta puoliajasta ei draamaa puuttunut. Vierasjoukkue PKKU siirtyi 58. peliminuutilla 0-1-johtoon, kun Hedi Khayat pääsi tuikkaamaan pallon ohi Marzuolin puolittaisen läpiajon päätteeksi. Vain hetkeä myöhemmin Khayat oli jälleen pahanteossa, mutta kotijoukkueen onneksi laukaus kilpistyi Gnistan-puolustukseen. Gnistan pääsi peliin mukaan vartti ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Gullit Zolameso nousi upeasti boksiin ja tarjoili Naoyuki Yamazakille, joka laukoi pallon vieraiden maaliin. Keltapaitojen johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Robbie Azodo veivasi muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen puolustuksen solmuun ja sijoitti pallon maaliin. Maalia edelsi kyseenalainen tilanne, sillä Teimuraz Apriamashvili makasi kentällä verissä päin päähän kohdistuneen iskun johdosta, mutta tuomari antoi pelin jatkua. Gnistan ei tästä lannistunut, vaan 86. peliminuutilla Naoyuki Yamazaki tasoitti tilanteeksi 2-2 päivän toisella osumallaan. Juuri ennen lisäajan alkua PKKU-maalille syntyi armoton hässäkkä. Jonathan Ndongala sekä Jani Mahanen pääsivät yrittämään muutaman metrin etäisyydeltä, mutta PKKU-vahti Ulmanen venyi laukausten tielle. Oulunkyläläisten ilta synkkeni lisäajalla, kun vieraiden Touko Laakkonen laukoi ottelun voittomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalin myötä pisteet matkasivat vieraiden mukana Keravalle maalein 2-3.
Aleksander Akbar ei peitellyt pettymystä ottelun jälkeen.
– Todella pettynyt olo tällä hetkellä. Meillä oli maalipaikkoja riittävästi, mutta viimeistely ontui. Näin hyökkääjänä pakko jatkaa työntekoa, jotta viimeistely paranee loppukauden aikana, kommentoi Gnistan-hyökkääjä.
Akbar jakoi ottelun jälkeen kehuja kaksi maalia debyytissä viimeistelleelle Naoyuki Yamazakille.
– Naoyuki toi peliin uutta potkua ja loi hyvin maalipaikkoja. Mukavaa pelata taitavan kaverin kanssa ja uskon, että hän jatkaa samanlaisia otteita myös tulevissa otteluissa, kehuu Akbar.
Gnistan – PKKU 2-3 (0-0)
Maalit:
Gnistan: Yamazaki 74′, 86′

PKKU: Khayat 58′, Azodo 81′, Laakkonen 90′

Yleisömäärä: 342
Gnistanin kokoonpano: Marzuoli, Tirkkonen, Koskinen, Lehtinen (66′ Apriamashvili), Ndongala, Roivainen (80′ Forsen), Yamazaki, Mahanen, Zolameso, Pastila, Akbar.
Gnistanin seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina Laajasalossa, kun keltapaidat kohtaavat paikallisen LPS:n. Seuraava peli Mustapekka Areenalla pelataan elokuun ensimmäisenä lauantaina, kun joensuulainen JIPPO vierailee Oulunkylässä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.