Otteluraportti: Gnistan kaatoi LPS:n viime hetken voittomaalilla

Kuva: Olli Myllys

Gnistan palasi voittojen tielle kaatamalla LPS:n vierasottelussa maalein 1-2. Keltapaidat siirtyivät ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta isäntien pikaisen tasoituksen myötä voittomaalia saatiin odottaa aina toisen puoliajan loppuun saakka.
Ottelun alku oli melko rauhallinen ja maalipaikat loistivat poissaolollaan kentän molemmissa päädyissä. Gnistan otti ohjat pallonhallinnasta heti ottelun alusta lähtien, mutta tiiviisti puolustaneen LPS-puolustuksen edessä murtautuminen oli vaikeaa. Illan avausmaali nähtiin 30. peliminuutilla, kun vieraiden Aleksander Akbar pudotti upeasti Teemu Pastilalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta Gnistanin johtoon. Maali oli Pastilalle kauden seitsemäs. LPS tuli peliin mukaan vain hetkeä myöhemmin, kun Samuli Laitila pääsi sijoittamaan pallon ohi Alessandro Marzuolin läpiajon päätteeksi. Juuri ennen puoliajan loppua Marzuoli loukkaantui vakavasti tultuaan pallontavoittelutilanteessa olkapää edellä maahan. Loukkaantumisen takia kentälle jouduttiin soittamaan ambulanssi, joten toisen puoliajan alku viivästyi noin 20 minuutilla.
Gnistan loi erinomaisen maalipaikan heti toisen jakson alussa, kun Teemu Pastila murtautui upeasti vasemmalta pelaten pallon Teimuraz Apriamashvilille, mutta keskikenttäpelaajan laukaus suuntautui päin LPS-vahti Niko Ruuthia. Vierailijat jatkoivat hyökkäysten vyöryttämistä, mutta maalipaikkoihin murtautuminen tuotti ajoittain ongelmia. Ottelun ratkaisu nähtiin 86. peliminuutilla, kun Gullit Zolameso tarjoili namupassin Naoyuki Yamazakille, joka pääsi puskemaan Gnistan 1-2-johtoon lähietäisyydeltä. Ottelun lopussa LPS:llä siunaantui mahdollisuus maalintekoon läheltä annetusta sivuvapaapotkusta, mutta Gnistan-puolustus purki tyylikkäästi tilanteen ja pisteet ottelusta matkasivat Oulunkylään maalein 1-2.
Gnistan-valmentaja Petri Haapimaa oli tyytyväinen voittoon ja antoi kehuja myös vastustajan leiriin.
– Ottelu oli meille vaikea aivan kuten osasimme etukäteen odottaa. LPS pelasi joukkueena hyvin. Saimme luotua runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui ja tämän johdosta ottelusta muodostui meille haasteellinen. Onneksi kärsivällisyys palkittiin lopussa ja saimme pisteet mukaan ottelusta, kommentoi Haapimaa.
Gnistan jatkaa kauttaan ensi viikon lauantaina, kun JIPPO saapuu vieraaksi Mustapekka Areenalle. Ottelu alkaa kello 17.00.

LPS – GNISTAN 1-2 (1-1)
Maalit:
LPS: Laitila 34′
Gnistan: Pastila 30′, Yamazaki 86′
Gnistanin kokoonpano: Marzuoli(46′ Hakala), Koskinen, Kaukomaa, Kibona(84′ Glodson), Yamazaki, Mahanen, Zolameso, Roivainen, Pastila, Tiihonen(49′ Apriamashvili), Akbar.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.