Otteluraportti: Gnistan jäi tasapeliin Vaajakoskea vastaan

Kuva: Marko Pennanen

Gnistan ja FC Vaajakoski tasasivat pisteet Kakkosen A-lohkon ottelussa keskiviikkona. Vaajamiehisenä liikkeelle lähtenyt Gnistan johti ottelua pitkään, mutta vieraat kirivät lopussa tasoihin rangaistuspotkumaalilla. Ottelua Mustapekka Areenalla seurasi 297 katsojaa.
Illan kohtaaminen lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja alussa maalipaikat loistivat poissaolollaan. Gnistan joutui jo 14. peliminuutilla suorittamaan pelaajavaihdon, kun loukkaantunut Niko Tirkkonen joutui tekemään tilaa Riku Kiltilälle. Gnistanille siunaantui ottelun ensimmäinen maalipaikka reilun vartin pelin jälkeen, kun Vili Roivainen tarjoili rangaistusalueelle nousseelle Oliver Antmanille, mutta nuorukaisen laukaus kilpistyi vieraiden puolustukseen. Sama parivaljakko oli asialla 32. peliminuutilla. Roivainen pelasi Antmanin läpi upealla pystysyötöllä ja vasta 16-vuotias Gnistan-hyökkääjä siirsi isännät johtoon varmalla sijoituksella. Kotijoukkue sai maalista lisävirtaa pelaamiseen ja vain hetkeä myöhemmin Teemu Pastila tarjoili Antmanille loistavan maalintekopaikan boksiin, mutta ohjaus lipui hieman ohi Vaajakosken maalin. Juuri ennen taukovihellystä Gnistanin Alex Lehtinen pääsi kokeilemaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus pysähtyi vieraiden puolustukseen.
Ottelun toinen puoliaika lähti käyntiin ensimmäisen tavoin hieman varovaisesti. Jakson ensimmäinen maalipaikka siunaantui FC Vaajakoskelle 60 minuutin pelin jälkeen, kun vieraiden Toni Järvinen pääsi laukomaan oikealta, mutta yritys jäi kehnoksi. Hetkeä myöhemmin Vaajakosken Santtu Laaksonen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta veto pysähtyi uhrautuvasti pelanneeseen Gnistan-puolustukseen. Ottelun 76. peliminuutilla Vaajakoskelle tuomittiin rangaispotku. Pallon taakse asettui Topi Järvinen, joka sijoitti pelivälineen varmasti ohi Aatu Hakalan. Hieman ennen täyttä aikaa Oliver Antman pääsi kokeilemaan Vili Roivaisen pystysyötöstä, mutta laukaus jäi vaisuksi. Ottelun lopussa ei nähty enempää maalipaikkoja, joten pisteet jaettiin maalein 1-1.
Gnistan lähti illan kohtaamiseen varamiehisenä, mutta nuoremmat pelaajat onnistuivat erinomaisesti.
– Edelliseen otteluun verrattuna tämä oli meiltä askel eteenpäin. Meillä oli paljon poissaolijoita, mutta mahdollisuuden saaneet nuoremmat pelaajat olivat hyviä sekä antoivat kaikkensa kentällä. Uskon vahvasti, että pelaamisen taso paranee loppukautta kohti. Viimeisssä kolmessa pelissä on ollut monta tilannetta rangaistusalueella, joissa päätökset olisivat voineet mennä eri tavalla, mutta en halua kommentoida tuomareiden päätöksiä, kertoo päävalmentaja Roberto Nuccio.
Gnistan – FCV 1-1 (1-0)
Maalit:
Gnistan: Antman 33′
FCV: Järvinen rp. 76′
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Kaukomaa, Ndongala, Tirkkonen(14′ Kiltilä), Roivainen, Lehtinen, Tiihonen, Mahanen, Pastila, Kibona(79′ Cassiano), Antman.
Illan ottelun puoliajalla Gnistan julkaisi Jesse Ahosen loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Pitkään loukkaantuneena ollut Ahonen on pääsemässä hiljalleen pelikuntoon ja on mahdollisesti Gnistanin kokoonpanossa jo seuraavassa ottelussa 1. heinäkuuta, kun oulunkyläläiset matkaavat Mikkeliin MP:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan vasta 21. heinäkuuta PKKU:n saapuessa vieraaksi Mustapekka Areenalle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.