Otteluennakko: Gnistan kohtaa GrIFK:n lauantaina


Voitokkaasti aiemmissa harjoitusotteluissaan esiintynyt Gnistan saa lauantaina vastaansa hyvän tasomittarin, kun oulunkyläläisten tavoin Ykkösestä pudonnut ja oman lohkonsa kärkisijoille tähtäävä Grankulla IFK haastaa Kipinän Mustapekka Areenalla kello 19:30 alkavassa harjoitusottelussa.

Molemmat joukkueet tähtäävät ensi kaudella omien lohkojensa kärkisijoille, joten lähtökohtaisesti odotettavissa on kova taistelu, jossa taka-askeleita ei oteta. Suomen Cup sujui molemmilta alakanttiin, mutta kauteen valmistavat harjoitusottelut ovat sujuneet molemmilta tappioitta. Joukkueiden väliset koitokset ovat usein olleet värikkäitä ja maalirikkaita. Samaa on lupa odottaa lauantain pelistäkin, sillä maaliverkot ovat soineet tiuhaan molempien joukkueiden aikaisemmissa otteluissa.
Vuonna 1925 perustettu perinteikäs Grankulla IFK putosi kahden kauden mittaisen Ykkösen visiittinsä jälkeen takaisin Kakkoseen. Putoamisesta huolimatta useampi viime kauden runkopelaajaa jatkaa Mark Soutarin alaisuudessa. Joukkueenrakennuksessa luotetaan vahvasti Kakkosen tasolle rutinoituneisiin pitkän linjan ”granilaisiin”, joista mainittakoon mm. Daniel Langhoff sekä Claudio Matrone. Nimekkäimmät poistujat ovat Jaroon siirtynyt toppari Toni Takamäki sekä Kolmosen EPS:n siirtynyt hyökkääjä Faton Seferi.
Grankulla IFK:n valmistautuminen sarjakauteen on sujunut aavistuksen epätasaisin ottein. Suomen Cupin alkulohkossa Ilves, FC Lahti, JJK ja Haka olivat liikaa, mutta päätöspelissään vihreäpaidat saivat voittotilinsä auki Viikinkien kustannuksella. Harjoituspeleissä Grani löi HJS:n näytöstyyliin 0-3, mutta toinen sarjanousija LPS kaatui vaivoin 3-4. Ottelu Tampere Unitedia päättyi runsasmaaliseen tasapeliin lukemin 3-3, joten puolustuspelinsä kanssa Kauniaisten ylpeydellä on vielä tekemistä.
Sen sijaan vieraiden hyökkäysvoiman kanssa Gnistanin tulee olla tarkkana lauantain ottelussa.
Molemmat harjoitusottelunsa selkein lukemin hoitanut Gnistan lähti kahden viikon ottelutauolle hyvissä tunnelmissa. PKKU kaatui ensin lukemin 5-1, mutta päävalmentaja Roberto Nuccio näki omiensa otteissa parantamisen varaa. Joukkue vastasikin huutoon kaataen TiPS:n murskalukemin 10-2. Gnistanin leirissä tiedostetaan Grankulla IFK:n olevan haasteena huomattavasti kahta aikaisempaa vastustajaa kovempi. Aikaisempien pelien tapaan Gnistan-leirissä korostetaan oman pelin tärkeyttä.
– Lähdemme luonnollisesti voittamaan jäljellä olevia harjoitusotteluita, mutta ennen kaikkea pyrimme hiomaan omia pelikuvioitamme, jotta kaikki olisi mahdollisimman valmista sarjan alkaessa. Kokonaisuutena olemme talvikauden peleissä kehittyneet pelillisesti sekä myös taktisella puolella, ruotii laitapuolustaja Vili Roivainen.
Talvella Gnistanin riveihin siirtynyt laitapuolustaja kokee menneensä harjoituskauden aikana eteenpäin myös henkilökohtaisella tasolla.
– Itse koen kehittyneeni pelillisesti peli peliltä. Hyvien pelaajien kanssa on helppo pelata, jatkaa Roivainen jakaen kiitos joukkuekavereille.
Lauantai-illan ottelu on Gnistanille viimeinen Helsingissä pelattava harjoitusottelu ennen kauden alkua. Mustapekka Areenan kioski palvelee katsojia tuttuun tapaan läpi ottelun.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.