Kausiennakko: Gnistan tähtää nousukarsintoihin


Viime kauden pettymys on Gnistan-leirissä pureskeltu ja katseet käännetty tulevaan kauteen. Nousujohteisen talvikauden myötä Kipinä lähtee kauteen yhtenä lohkon ennakkosuosikeista, mutta menestystavoitteiden lisäksi Gnistan haluaa tarjota oulunkyläläisyleisölle viihdyttävää jalkapalloa.

Gnistanin viime kausi päättyi karvaaseen pettymykseen. Heikon kevätkauden pelannut joukkue piristyi huomattavasti valmentajan vaihdoksen myötä, mutta etumatkaa oli annettu liikaa ja tämän myötä Gnistan hakee kaudella 2018 uutta vauhtia Kakkosesta.
Uuden tulemisen rakentaminen alkoi oikeastaan välittömästi, kun lokakuun lopulla julkistettiin Roberto Nuccion jatkosopimus Kipinän päävalmentajana. Edustusjoukkueen valmentamisen lisäksi Nuccio otti haltuunsa myös seuran urheilutoimenjohtajan sekä uudelleen toimintansa käynnistävän A-juniorijoukkueen päävalmentajan tehtävät. Organisaatiossa tehtyjen muutosten lisäksi muutaman vuoden mittainen yhteistyösopimus HIFK:n kanssa tuli päätökseen. Jatkossa Gnistan panostaa toimivan pelaajapolun luomiseen omille junioreille.
Tutussa seurassa Itälohkossa
Gnistan lähtee tavoittelemaan kärkisijoja Kakkosen A-lohkossa. Tehtävä ei ol helppo, sillä lohkossa pelaa lukuisia laadukkaita joukkueita, joista monella on mielessä paikka nousukarsinnoissa. Pääkaupunkiseudulta väriä lohkoon tuo Gnistanin lisäksi Vuosaaren Viikingit sekä kabineteissa nousun tehnyt Laajasalon Palloseura. Oikeastaan lohkon rungon Itä-Suomesta ponnistavat joukkueet, joten etäisyyksien johdosta reissukilometrejä kertynee runsaasti jokaiselle lohkon joukkueelle. Talven aikana on lohkossa nähty useita nimekkäitä pelaahankintoja, joista tartumme kausiennakossa muutamaan. Talven kovimpia pelaajasiirtoja lienee liigatasollakin kovia maalimääriä mätkineen Irakli Sirbiladzen siirto JIPPOn riveihin. Lappeenrannan PEPO on antanut talven  siirtomarkkinoilla myrskyvaroituksen, kun liigakokemusta omaava maalivahti Craig Hill, kivitalon kokoinen toppari Alieu Ceesay sekä PS Kemistä saapunut hyökkääjä Edwin Salazar siirtyivät PEPOn riveihin. Muista joukkueista tällä hetkellä jalkapalloseuraajille tunnetuimpia ovat Mikkelin Pallokissojen pitkän ja maineikkaan uran Suomessa tehnyt hyökkääjä Rafael sekä MyPan runsaasti liigakokemusta omaava toppari Heikki Pulkkinen.
Nousujohteinen talvikausi
Suomen Cupin alkulohkossa Gnistan kärsi tappiot HJK:le, Hongalle ja KTP:lle, mutta HIFK:ta vastaan taisteltu tasapeli sekä riemukas voitto PEPOsta takasivat kunniakkaan viidennen tilan alkulohkossa. Harjoitusotteluissa Gnistanin pelit ovat sujuneet pääosin voitokkaasti joukkueen kaataessa PKKU:n, TiPS:n ja GrIFK:n. Kauden viimeisessä harjoitusottelussa Gnistan matkasi Tammisaareen, jossa Ykkösessä pelaava EIF oli vahvempi maalein 2-1. Talvikauden alussa Gnistan kärsi lukuisista poissaoloista loukkaantumisista johtuen, mutta helmikuusta lähtien joukkue on päässyt hiomaan pelikuvioitaan lähes parhaalla kokoonpanollaan. Huhtikuun alussa joukkue matkusti Tallinnaan viikonlopun mittaiselle harjoitusleirille, joka oli kaikin puolin todella onnistunut reissu.

Joukkue sekoitus kokemusta ja nuoruutta
Kipinän joukkueen muotoutuminen alkoi joulukuussa julkistettujen jatkosopimusten myötä. Aiempiin kausiin verrattuna kapeammalla pelaajarungolla kauteen lähtevä Gnistan onnistui pitämään hyvin pelaajarungon kasassa useiden avainpelaajien jatkosopimusten myötä. Heidän lisäkseen seura kiinnitti lukuisia nuoria pelaajia talven aikana.
Päävalmentaja Roberto Nuccio korostaa, että nuorille pelaajille on myös vastuuta tarjolla.
– Yksi tavoitteemme tälle kaudelle on nostaa joukkueeseen junioripelaajia, jotka tulevaisuudessa tulevat olemaan edustusjoukkueen kantavia voimia, toteaa Nuccio.
Nucciolta löytyy myös selkeä näkemys, miten hän muutaisi Gnistanin nykyistä sarjatasoa.
– Minun mielestäni Kakkosessa olisi hyvä olla sääntö, joka velvottaisi seuroja peluuttamaan vähintään kolmea alle 18-vuotiasta pelaajaa kentällä koko ajan. Nuoret pelaajat saisivat siten tarvittavaa kehitystä ja se kehittäisi koko suomalaista jalkapalloa, jatkaa Nuccio
Maalivahtiosastolta löytyy nuorta voimaa roppakaupalla. Tikkurilan Palloseurasta Oulunkylään saapunut 17-vuotias lupaus Aatu Hakala on saanut runsaasti vastuuta talvikaudella ja on osoittanut olevansa valmis Kakkosen tarjoamiin haasteisiin. Hakalan lisäksi maalivahtiosastolta löytyvät 16-vuotiaat Gnistanin oma kasvatti Aleksi Ahonen sekä Tikkurilan Palloseurasta Kipinään siirtynyt Jaakko Juntunen.
Puolustusosastolla kokeneet avainpelaajat Marko Koskinen ja Jani Kaukomaa takaavat Gnistanin keskuspuolustuksen olevan ensi kaudellakin Kakkosen A-lohkon eliittiä. Nuorta talenttia osastolla edustavat HIFK:n organisaatiosta Gnistaniin siirtynyt 18-vuotias Rasmus Smidtslund sekä nuorten maajoukkuekokemusta omaava 16-vuotias Elias Lappalainen. Laitapuolustajien tontilla avainrooleissa ovat BK-46:sta hankittu raamikas Vili Roivainen oikealla sekä kapteeni Niko Tirkkonen vasemmalla. Laitapuolustajan tontilla voidaan peluuttaa myös paluumuuttaja Jani Mahasta.
Kipinän keskikenttä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokemusta edustaa muun muassa joulukuussa JäPS:a hankittu Teimuraz Apriamashvili. Työteliäs keskikenttäpelaaja edusti aiemmin useamman vuoden Futuraa ja on tämän johdosta tuttu pelaaja päävalmentaja Nucciolle. Nuoruuden intoa keskikentälle tuovat 17-vuotiaat Onni Tiihonen sekä Oliver Antman, jotka ovat saaneet mukavasti vastuuta talvikauden aikana. Vahvoja otteita talvikaudella esittänyt laitahyökkääjä Gullit Zolameso tulee olemaan tärkeä lenkki ensi kauden joukkueessa. Monikäyttöiset Mahanen ja Tirkkonen ovat tarpeen tullen käytettävissä myös keskikentän laidalla. Keskikentän laidassa kovaa tahtia maaleja mättänyt Arttu Heikka tulee olemaan myös sarjakaudella isossa roolissa pelipaikallaan. Keskikentän nuortaosastoa edustavat myös Glodson Luis, Aleksi Myllys, sekä Joonas Åström.
Hyökkäyosastolla harppauksittain kehittynyt Teemu Pastila aloittaa jo kuudennen kautensa Gnistan-paidassa. Tulivoimaa tuovat myös Gnistanin oma kasvatti Eero Forsén sekä kesken viime kauden hankittu Zakaria Kibona. Viime kauden tehokkain viimeistelijä Aleksander Akbar täydensi hyökkäysosastoa maaliskuun lopulla allekirjoittamansa jatkosopimuksen myötä. 16-vuotiaat hyökkääjälupaukset Tommaso Conti sekä Gnistanin oma kasvatti Vili Tuittu heiluttelevat verkkoja myös juniorijoukkueissa tulevalla kaudella, mutta ovat harjoitusotteluissa antamiensa hyvien näyttöjen perusteella valmiita murtautumaan tarvittaessa myös edustusjoukkueen kokoonpanoon.
Kärkikahinoihin tähtäävä Gnistan aloittaa kautensa lauantaina 28.4. kotiottelulla liiton sarjoihin paluun tekevää MYPA vastaan. Gnistan toivoo suomalaisen ja oulunkyläläisen jalkapallon ystävien saapuvan paikalle sankoin joukoin.
– Gnistan haluaa pelata hyvää futista tulevalla kaudella. Oulunkylään kannattaa tulla katsomaan pelejä!, lupaa Nuccio.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.