Haastattelussa Roberto Nuccio – "Minulla on kova luotto joukkueeseen"


Italialainen Roberto Nuccio saapui Gnistanin päävalmentajaksi kesken viime kauden joukkueen pelatessa Ykkösessä. Huomenna hän aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa Gnistanin päävalmentajana.

Gnistan avaa kautensa kotiottelulla Myllykosken Palloa vastaan. Millaisin tavoittein joukkue lähtee kauteen?

Koko seuran yhteinen tavoite on paikka nousukarsinnoissa ja niissä oman otteluparin voittaminen. Henkilökohtaisella tasolla minulla on kova luotto joukkueeseen ja uskon, että kykenemme yltämään tavoitteeseen. Pyrin etenemään ottelu kerrallaan ja aina tähtäämään seuraavan ottelun voittamiseen.
Miten luonnehtisit kauden 2018 Gnistania?
Meillä on erittäin hyvä joukkue, jossa on paljon taitoa, kokeneempia pelaajia sekä nuoria tulevaisuuden nimiä. Tänä vuonna olemme aloittaneet seurassa pitkäjänteisen projektin, jolle erinomaisen pohjan luo joukkueen loistava taustahenkilöstö. Haluankin siis kiittää apuvalmentaja Petri Haapimaata, maalivahtivalmentaja Alessandro Marzuolia, fysioterapeutti Eetu Nummelinia, joukkueenjohtajia Markus Krabbea sekä Mika Raatikaista, fysiikkavalmentaja Joni Ruuskasta  ja videovalmentaja Sarkhan Huseynovia. Erityiset kiitokset haluan antaa edustusjoukkueen manageri Antti Uusitalolle, joka on vastannut pelaajasopimuksista sekä tehnyt paljon muuta työtä joukkueen eteen.
Kauden 2018 joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokemuksen ja nuoruuden välillä. Ketä pelaajista suosittelet tarkkailemaan kauden aikana?

Kannattaa antaa erityishuomiota meidän nuorille pelaajille, joita joukkueessa paljon. Monet heistä ovat todella lahjakkaita ja varmasti mielenkiintoisia seurattavia.
Millaisia asioita harjoituksissa on painotettu talvikauden aikana?
Tammikuussa alkanut Suomen Cup sekoitti hieman meidän harjoitusrytmiämme ja aluksi painopisteemme oli saada valmiiksi joukkue Cupin otteluita varten. Talven aikana olemme pyrkineet painottamaan taktisia asioita ja tällä hetkellä meillä on oman pelisysteemin lisäksi muutama muu vaihtoehto hihassa tarpeen tullen. Myös fysiikkaa parantavat harjoitteet ovat saaneet erityishuomiota harjoituskauden aikana.
Millaisina näet muut lohkon joukkueet ja mitkä joukkueet ovat mielestäsi vahvimmin ehdokkaana taisteluun nousukarsintapaikasta?
Vielä tällä hetkellä kysymys on erittäin vaikea. Lohkossa on useita joukkueita, jotka ovat paperilla kovia laadukkaiden pelaajahankintojen johdosta ja on mielenkiintoista nähdä, että onnistuvatko nämä joukkueet samaan kaiken potentiaalin irti kentän puolella.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.