Kuva: Kalevi Hämäläinen

Rony Huhtala odottaa jo kauden aloitusta

Lauantain aamupäivän treenit Mustapekka Areenalla ovat ohi ja haastatteluun astelee hyväntuulinen Gnistanin hyökkääjä Rony Huhtala.

Itseään suoraviivaiseksi ja vahvaksi pelaajaksi luonnehtiva hyökkääjä korostaa, että pyrkii tekemään työnsä loppuun asti aina joukkueensa eteen.

– Henkilökohtaisesti mä en anna yhtään kaksinkamppailua periksi ja olen hyvin pettynyt itseeni jos en voita niistä jokaista, tuumailee Huhtala omasta pelityylistään.

Huhtala haluaa olla parhaimmillaan pelin joka osa-alueella ja olla niin sanotusti aina paras sekä pitää riman korkealla omiin suorituksiinsa nähden. 

– Ainahan näin ei ole, vaan välillähän mä oon ihan kuraa.

Osoitus siitä, että kunnianhimoa löytyy ja asennetta, mutta kukaan harvemmin pystyy täydellisyyteen ainakaan joka päivä. Yrityksen puutteesta se ei jää kuitenkaan puuttumaan. Joensuulaislähtöinen Huhtala kertoo jalkapallouransa lähteneen liikkeelle Heinäveden Palloseurasta HeiPa:sta, mutta kertoo, että Joensuun Jipossa hänestä tuli vasta todenteolla jalkapalloilija. HeiPa:n joukkue ei nykyään pelaa enää aikuisten tasolla, niin seura jää useasti mainitsematta, kun puhutaan Huhtalan ensiaskeleista jalkapalloilijana. Huhtala nostaa esiin valmentaja Jari Hyvärisen Jipon ajoilta. Hyvärinen saakin häneltä vuolaat kehut ja onkin tärkeä tekijä Huhtalan jalkapallouralla siinä, että hänestä lopulta tuli jalkapalloilija. Jipon alkuvuosista Huhtala mainitsee, että alussa hänellä ei ollut teknisiä vahvuuksia, vaan hän oli nopea ja vahva, kun aloitti pelaamaan joukkueessa.

– Otetaan tää kaveri ja katsotaan mitä siitä saa aikaan, kertoo Huhtala valmentajan mietteistä hänestä uran alkumetreiltä.

Juniorivuosien jälkeen Jiposta lähdettyään nuori joensuulaismies suuntasi Espooseen ja Esport Hongan joukkueeseen, jossa hän kertookin kehittyneensä pelaajana päästyään pelaamaan hyvien pelaajien, kuten Ilari Äijälän ja Joel Perovuon kanssa. Huhtala nostaa nousun Veikkausliigaan Hongan kanssa uransa mieleenpainuvimmaksi hetkeksi.

– Sitä fiilistä ei tule koskaan unohtamaan.

Honka nousi Veikkausliigaan voitettuaan HIFK:n liigakarsinnoissa kaudella 2017. Ennen siirtymistään Gnistaniin Huhtala liittyi HJK:n organisaatioon ja pelasi Klubi 04:ssa. HJK:ssa vietetty aika kului kuitenkin ison loukkaantumisen takia pelejä sivussa seuraten ja tie veikin MYPA:n joukkueeseen. Siellä Huhtala sai pelata isoja minuutteja ja pääsi takaisin peleihin kiinni. Mies onkin kiitollinen MYPA:lle tarjotusta mahdollisuudesta.

Aika Gnistanissa on sujunut Huhtalalta hyvin pois lukien loukkaantuminen kesken tämän kauden Suomen Cupin. Huhtala missasi harmittavasti KuPS -pelin ja tämä jäikin miestä hieman kaivelemaan, kun olisi ollut mahdollisuus pelata Veikkausliiga-joukkuetta vastaan. Suomen Cupista jäi kuitenkin Huhtalalle ja Gnistanille hyvä fiilis joukkueen esittäessä vahvoja otteita muita Ykkösen jengejä vastaan.

Tulevasta kaudesta Huhtalalla on kovat odotukset omista otteistaan, mutta hän kuitenkin hieman hillitsee puhumasta niistä.

-Paha lähteä sanomaan niistä, jos se ei sitten toteudukaan ja menee niin sanotusti vihkoon, veistelee Huhtala pieni virne huulillaan.

Puhuttaessa joukkueen tavoitteista tulevalle kaudelle esiin nousee sijoitus kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan pääsemisestä, jossa voisi olla mahdollista taistella aivan sarjan kärkisijoituksista. Kaikki keskittyminen on nyt kuitenkin seuraavassa ottelussa ja kauden avauksessa Vaasassa. Peli kerrallaan edetään näihin tavoitteisiin.

Tulevalla kaudella Gnistan kohtaa myös nousijajoukkue Joensuun Jipon ja tämä herättääkin Huhtalassa tunteita.

– Kyllä mää odotan niitä pelejä. Siellä on katsomossa kavereita, kummeja ja muutenkin rakas seura.

Tulevaisuuden tavoitteissa Huhtalalla on ollut jo junnuvuosista lähtien ulkomaat, päästä sinne pelaamaan ja kehittymään. 

– Tavoite se on edelleen, mutta tärkeää olisi päästä ensin pelaamaan Veikkausliigassa ja näyttämään osaamistaan siellä, toteaa Huhtala haastattelun lopuksi.

Gnistanin pelaaja- ja valmentajatarinat tarjoaa:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.