Otteluraportti: Kotiavaus päättyi pistejakoon

Vaiherikas kotiavaus Mustapekka Areenalla päättyi lopulta 1-1 lukemiin. Gnistanin osumasta vastasi upean vaparin MuSan verkkoon laukonut Pasi Forsman.

Tämän kauden ensimmäinen kotipeli käytiin Mustapekka Areenalla sunnuntai-iltana loistavissa olosuhteissa. Ottelun alkuminuutit olivat hiukan hakemista kummaltakin joukkueelta, pelin aaltoillessa päästä päähän. Ekaan varttiin MuSa loi kuitenkin tukun vaarallisia tilanteita Gnistanin maalille ja pääsi kulmalipulta yrittämään ottelun avausmaalia kaksi kertaa, mutta Gnistan oli lähempänä tehdä sen, kun Luquinhas pääsi hyvään vetopaikkaan vastahyökkäyksestä Roni Huhtalan tarjoillessa vetopaikan. Pallo tällä kertaa kuitenkin maalin tolppaan.

Ottelun avausmaali syntyi varsin harmittavalla tavalla Gnistanin maalivahdin Samu Volotisen erheestä hänen avattua pallon suoraan MuSan John Fredriksenin päähän. Tästä pallo putosi jalkaan Samu-Petteri Mäkelälle , joka pääsi siirtämään pallon tyhjään Gnistanin maaliin. Maali syntyi ottelun 28 minuutilla.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä ei maaleja enään enempää nähty, vaan tauolle lähdettiin 0-1 vierasjohdossa. Gnistanin otteissa näkyi hermostuneisuutta ja kauden ensimmäistä maalia, joka rentouttaisi peliä saatiin vielä odotella.

Toisen puoliajan alkuun pallonhallinta siirtyi enemmän kotijoukkue Gnistanin haltuun ja Luquinhas ja Rony Huhtala esittivät hienoa yksilöosaamista muutamissa hyökkäystilanteissa, mutta avausosuma antoi odottaa itseään edelleen. Huhtala pääsi, jopa yrittämään saksipotkua hyvästä vetosektorista, mutta ei onnistunut siinä täydellisesti ja tilanne valui hukkaan.

Ottelun 64 minuutilla syntyi lopulta Gnistanin kauden avausosuma MuSan joutuessa rikkomaan kotijoukkueen hyökkäyksen lähellä rankkarialuetta. Vapaapotkun maalin perukoille laukoi Pasi Forsman. Forsmanin laukaus vapaapotkusta rankkarialueen kaarelta oli mahtava. Pallo vastumattomasti ylänurkkaan ja ottelu tasalukemiin.

Tasoituksen jälkeen Gnistan haki vimmatusti ottelun johtomaalia, mutta hyökkäykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen pallon menetyksiin juuri, kun oltiin pääsemässä laadukkaille vetopaikoille maalia kohden. MuSa ei kuitenkaan lopettanut pelaamistaan ja sillä oli myös omat paikkansa siirtyä johtoon ottelun viimeisen vartin aikana. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt vaarallisiin tilanteisiin ja ottelu jatkui tasalukemissa.

Ottelun viimeisillä hetkillä MuSan Juuso Rantala sai vielä punaisen kortin tyrmättyään Jimi Kovalaisen holtittomasti. Lisäosumia ei enää ottelun lopussa nähty, vaan pisteet jaettiin 1-1 tasalukemin.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kehui tappioasemasta pisteeseen nousseen joukkueensa asennetta.

– Peli eteni kuten odotimme ja niin kuin olimme siihen valmistautuneet. MuSa lähetti paljon pitkiä palloja ja keskityksiä linjojemme yli, mutta selvitimme ne hyvin. Loimme myös useita hyviä mahdollisuuksia maalintekoon, mutta valitettavasti vastustaja pääsi tekemään helpon maalin avausjaksolla.

– Joukkueella oli kuitenkin energiaa ja päättäväisyyttä jatkaa taistelemista ja tasoitimmekin ottelun upealla vapaapotkulla. Joukkuehenki oli tänään avain siihen, että otimme ensimmäisen pisteemme. Ryhmämme jatkaa kasvamista ja tälläisellä asenteella tulevaisuus näyttää hyvältä.

– Ensimmäisellä puoliajalla ei oikein saatu mitään aikaiseksi. Toinen puoliaika lähti paremmin rullaamaan alusta asti ja saatiin maali siihen. Harmittaa kuitenkin, yksi piste ei tyydytä nyt, maalintekijä Pasi Forsman kommentoi ottelua Ruutu Urheilun haastattelussa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.