Otteluraportti: Gnistan taipui VPS:lle sarja-avauksessa

Hyvin ensimmäisellä puoliajalla esiintynyt Gnistan koki lopulta kirvelevän tappion VPS:lle 2-0 lukemin.

Hyvällä itseluottamuksella otteluun lähtenyt Gnistan hallitsi alkuminuutteja, joiden paras maalipaikka siunaantui Maximo Tolosen oivaltavasta esityöstä Rony Huhtalalle, jonka laukaus painui kuitenkin ohi maalin. VPS:lla oli vaikeuksia saada peliään käyntiin, mutta se väläytteli vaarallisuuttaan heti ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään. Taidokkaan syöttökuvion päätteeksi pallo päättyi Gnistanin maaliin, mutta Kipinän onneksi tilanne liputettiin paitsioksi.

Puoliajan loppua kohden pallonhallinta taipui yhä selvemmin kotijoukkueelle, mutta loppuminuuttien paras tekopaikka siunaantui Gnistanin Maximo Toloselle nopean vastaiskun päätteeksi. Gnistan joutui puoliajan loppuhetkillä miesvajaalle tuomarin nostettua Toloselle punaisen kortin pelitilanteen ulkopuolella tapahtuneen rikkeen vuoksi.

Miesylivoimastaan huolimatta VPS ei toisen puoliajan ensimmäisten 25 minuutin aikana onnistunut luomaan muutamaa puolittaista paikkaa kummempaa. Hiljalleen VPS alkoi löytää lisää tilaa Gnistanin alueelta ja lopulta tämä kostautui kun VPS:n Riku Jääskä laukoi rangaistusalueelta pallon alakulmaan ohi Jiri Kosken. Gnistan ei takaiskusta lannistunut vaan loi hyvän tasoituspaikan heti vaasalaisten osuman jälkeen, mutta vaihdosta sisään tullut Santeri Kuivalainen ei paikastaan onnistunut tuikkaamaan palloa läheltä sisään.

Miesalivoimalla ja maalin tappioasemassa Gnistan oli pakotettu lisäämään hyökkäysvoimaa kentälle, mutta seuraavan osuman iskivät silti isännät Sebastian Strandvallin lauottua oivaltavasti kulmapotkun suoraan verkkoon. Kahden maalin takaa-ajoasemassa  Gnistan löysi jostain uutta voimaa hyökkäykseensä luoden muutaman erittäin hyvän maalipaikan, mutta Rony Huhtala ja Omar Jama eivät paikoistaan onnistuneet. Gnistanin ilta synkkeni vielä pelin päätyttyä Jiri Kosken otettua punaisen kortin tuomariin kohdistetusta protestoinnistaan.

Tappiosta huolimatta Ricardo Duarte oli tyytyväinen Gnistanin esitykseen joukkueena.

– Ottelu oli kaksijakoinen osaltamme. Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli täysin kontrollissamme ja meillä oli paremmat paikat maalintekoon. Miesalivoimalla olin edelleen tyytyväinen peliimme, mutta emme edelleenkään onnistuneet käyttämään mahdollisuuksiamme hyväksi. Ottelusta jäi huono maku johtuen hyvästä esityksestämme joukkueena, mutta tällaista se jalkapallo välillä on.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.