Otteluennakko: Gnistan kohtaa FC Lahden harjoitusottelussa

Gnistan jatkaa Ykkösen sarjakauteen valmistautumista kohtaamalla harjoitusottelussa FC Lahden huomenna lauantaina. Ilman yleisöä pelattava ottelu alkaa Lahden Kisapuistossa kello 14.

Suomen Cupin urakan jälkeen Gnistan on valmistautunut kauteen kohtaamalla harjoitusotteluissa EPS:n, Honka Akatemian sekä HIFK:n. EPS kaatui näytöstyyliin 1-5, mutta kaksi edellistä ottelua ovat olleet tappiollisia. Gnistan ja FC Lahti kohtasivat harjoitusottelussa myös vuosi sitten, jolloin päädyttiin 3-3 tasapeliin Rony HuhtalanSaloum Faalin ja Kasperi Liikosen vastattua keltapaitojen osumista.

Gnistanin miehistö on kokenut muutamia muutoksia edellisistä harjoituspeleistä. Loukkaantumisista kärsinyt Masar Ömer joutui lopettamaan uransa ja Bangaly Kouyaté siirtyi uuteen seuraan. Tiistaina umpeutuneen siirtorajan kynnyksellä hankittiin Armend Kabashi KPV:sta ja Verneri Meriläinen Mikkelin Pallo-Kissoista. Heidän ohellaan nimensä sopimuspaperiin kirjoitti Topi Järvinen, joka esiintyi testipelaajana kaikissa kolmessa edeltävässä harjoitusottelussa.

Uusista vahvistuksista huomenna kehissä nähdään Meriläinen sekä Järvinen. Kabashi ja Liikonen harjoittelevat joukkueen mukana ja lähestyvät vähitellen täyttä pelikuntoa. Sivussa ovat pikkuvammojen takia myös Lucas Morais, Rony Huhtala, Elton Maloku ja Akseli Lehtojuuri. Kolmikon pitäisi olla takaisin pelikunnossa piakkoin, mutta sen sijaan laitapuolustaja Samu Laitinen on pidempään sivussa jalkavamman vuoksi.

Vastustaja FC Lahden kauteen valmistautuminen on sujunut myönteisissä merkeissä, sillä maaliskuisen koronakaranteenin jälkeen lahtelaiset ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan. Edellisessä ottelussaan Lahti kaatoi HJK:n vieraskentällä lukemin 1-2. Päävalmentaja Ilir Zenelin miehistöä on vahvistettu muun muassa Ukrainasta lainatulla hyökkääjä Chinedu Geoffreyllä, Hongasta saapuneella keskikenttäpelaaja Javi Hervasilla sekä HJK:n viime kauden ykkösvahdilla Antonio Reguerolla. Kolmikko onkin ollut toistaiseksi merkittävässä roolissa kauteen valmistavissa harjoitusotteluissa.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan harjoitusottelu FC Lahtea vastaan on tärkeä testi joukkueelle.

– Harjoitusottelu FC Lahtea vastaan on yksi tärkeimmistä valmistavista otteluista meille. Ottelut pääsarjatason joukkueita vastaan testaavat hyvin rajojamme ollaksemme täysin valmiita sarjakauden alkaessa. Lahdella on paljon kokemusta ja laatua joukkueessaan, jonka vuoksi se on erityisen haastava vastustaja meille.

FC Lahden ja Gnistanin välinen harjoitusottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua livenä FC Lahden Youtube-kanavan kautta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.