Suomen Cup historiaa – 2002 puolivälierä

Gnistan pelaa huomenna Kuopion Palloseuraa vastaan Suomen Cupin puolivälierissä. Gnistan on historiansa aika kerran aikaisemmin selvittänyt tiensä yhtä pitkälle ja tuolloin ottelu oli varsin ikimuistoinen.

Kaudella 2002 Ykkösessä pelannut Gnistan oli selvittänyt tiensä Cupin 8. kierrokselle eli puolivälieriin kaatamalla HyPSin (1-0), PPV (5-3 jatkoajan jälkeen), Kingsin (2-1) ja FC Hämeenlinnan (1-0). Puolivälierissä Oulunkylään saapui vierailulle Veikkausliigassa pelannut FC Lahti.

Ottelu eteni Gnistanin kannalta loistavasti, kun Juha Hämäläinen vei keltapaidat 2-0 johtoon 83 minuutilla. Raporttien mukaan FC Lahtea valmentanut Harri Kampman oli tässä vaiheessa tokaissut vaihtopenkillä ”no niin, se meni siinä”. 90 minuuttia alkoi jo häämöttää kellotaululla, kun kaksi lahtelaista kannattajaa päätti rynnätä kentälle ja sulostuttaa tapahtumia alastomilla miesvartaloillaan.

Viuhahduksen aiheuttaman keskeytyksen jälkeen tapahtumat eskaloituivat Gnistanin kannalta ikävään suuntaan. Kotijoukkue meni täysin jäihin ja FC Lahden Timo Marjamaa kävi pistämässä pallon kahdesti verkkoon ottelun lisäajalla. Jatkoajalla vaihdosta kentälle tullut 19-vuotias Kari Arkivuo iski 113 minuutin kohdalla ottelun voittomaalin ja vei FC Lahden jatkoon.

FC Lahti meni lopulta vuoden 2002 Cupissa aina finaaliin asti, jossa se hävisi FC Hakalle 4-1.

Gnistanin päävalmentajana kaudella 2002 toimi myöhemmin pitkään myös FC Lahtea valmentanut Toni Korkeakunnas. Nykyisin Palloliiton huippuvaiheen koulutusvastaavana ja A-maajoukkueen valmennustiimissä toimivalle ”Tokelle” kyseinen Cupin puolivälierä on jäänyt hyvin muistiin.

– Yksi mieleenpainuneita pelejä uran aikana ja kyllähän siitä katkera maku jäi. Pelasimme todella hyvän matsin, jossa johdimme jo 2-0 ja meillä oli vielä läpiajossa paikka siirtyä 3-0 johtoon. Liigajoukkue tuli kuitenkin rutiinilla loppuhetkillä tasoihin ja lopulta jatkoajalla voittoon meidän paukkujen hiipuessa.

Huomisessa KuPS-pelissä Korkeakunnas näkee hienon näytön paikan etenkin nuorille pelaajille.

– Cupin loppukierrokset ja etenkin liigan kärkijoukkueiden ottelut ovat niitä, joita varmasti seurataan tarkemmin eri tahojen toimesta. Siinä on hieno paikka olla paras versio itsestäsi ja nauttia hetkestä. Se on mahdollisuus tehdä hyviä asioita niin seuralle kuin itsellekin. Tärkeää on luottaa omaan pelisuunnitelmaan ja uskoa itseensä ja joukkueeseen. Vain sitä kautta on mahdollista onnistua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.