Otteluraportti: Tehokas Gnistan kaatoi HJK Klubi 04:n näytöstyyliin

Maalipaikoistaan tehokkaasti maalit iskenyt Gnistan murskasi HJK Klubi 04:n 0-5 selvittäen paikkansa Suomen Cupin jatkokierroksille.

Artikkelin kuva: Mira Lönnqvist

Lohkovoittajan ratkaisseessa kamppailussa Gnistan sai unelma-alun Jimi Kovalaisen vapautettua Rony Huhtalan iskemään 0-1 osuman vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen vartin ajan vauhdikkaasti hyökännyt Klubi 04 ei omista paikoistaan osunut, mutta puoliajan hahmoksi noussut Huhtala pääsi jälleen tuulettamaan lauottuaan Douglas Caén esityöstä pallon komeasti etuylänurkkaan nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Kipinän toisen osuman jälkeen ottelun tempo hidastui eikä isäntäjoukkue enää päässyt vaarallisiin nopeisiin hyökkäyksiin, joilla se aiheutti hankaluuksia keltapaitojen puolustukselle ensimmäisen vartin aikana. Jiri Koski sai kuitenkin venyä huipputorjuntaan 29 minuutilla estääkseen Argon Sadikun vapaapotkun painumisen oikeaan ylänurkkaan.

Puoliajan viimeisen vitosen käynnistyessä astui valokeilaan HJK:n kasvatti Omar Jama. Gnistanin vahvan prässipelin jälkeen pallo päätyi Jamalle, joka pamautti noin 20 metristä upean laukauksen yläriman kautta verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Gnistan keskittyi puolustamaan vankkaa johtoaan eikä aavistuksen alistuneen oloinen Klubi 04 saanut hyökkäyspelistään tarvittavaa terävyyttä esiin. Gnistan ratkaisi ottelun lopullisesti 60. minuutilla kun Onni Tiihosen pystysyöttö vapautti Rony Huhtalan oikealta laidalta, Huhtala tarjoili Lucas Moraisille paikan laukoa kuluvan kauden ensimmäisen osumansa tyhjään maaliin.

Kavennusosumaa jahdannut Klubi 04 loi viimeisen puolituntisen aikana muutaman hyvän maalipaikan, mutta varmoin ottein maalillaan esiintynyt Jiri Koski ei tänään ollut yllätettävissä. Kun isännät eivät omista paikoistaan onnistuneet, päätti Gnistan vielä kaunistella numeroita yliajalla Akseli Lehtojuuren lauottua rangaistusalueelta pallon verkkoon.

Tänään kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Rony Huhtala oli tyytyväinen ennen kaikkea Gnistanin suoritukseen joukkueena.

– Tottakai on todella hyvä fiilis tällaisen pelin jälkeen! Joukkue antoi tänään kaikkensa ja noudatti kurinalaisesti ottelusuunnitelmaa, jonka avulla pidettiin nollat omissa. Tottakai tänään nousi myös yksilöitä esiin upeine suorituksineen, mutta nimenomaan joukkueena tämä peli lopulta voitettiin.

Voittonsa myötä Gnistan varmisti paikkansa Suomen Cupin jatkokierroksille. Kipinän seuraava vastus selviää huomenna Palloliiton arpoessa neljännesvälierien otteluparit.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.