Otteluraportti: KuPS kaatoi Gnistanin Suomen Cupin puolivälierässä

Gnistanin taival Suomen Cupissa katkesi puolivälieriin, kun selvästi edellä ollut KuPS voitti Kipinän 5-0 lukemin.

Tunnustelevien alkuhetkien jälkeen selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue KuPS pääsi iskemään avausosuman kahdeksannella minuutilla, kun Jiri Kosken torjunnan paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Urho Nissilä laukoi voimalla pallon läheltä verkkoon.

Avausmaalistaan lisää pontta peliinsä saanut KuPS hallitsi seuraavia minuutteja selkeästi, mutta pääasiassa oikean laidan kautta kehitellyt hyökkäykset eivät ensimmäisen 20 minuutin aikana tuottaneet lisäosumia.

Matalalla linjalla puolustustanut Gnistan joutui jälleen antautumaan vahvasti hyökänneelle isäntäjoukkueelle 24. minuutilla Anton Popovitsin laukoessa pallon rangaistusalueen rajalta vasempaan alanurkkaan. Kuopiolaisten kolmas osuma oli lähellä vain muutama minuutti edellisen jälkeen, mutta Urho Nissilän noin 20 metristä laukoma vapaapotku liihotti hiuksenhienosti ohi vasemman ylänurkan.

Gnistanin ottelun ensimmäinen vähän pidempi pallonhallintajakso johti lopulta KuPS:n Santeri Haaralan läpiajoon, mutta peräti kahteen loistotorjuntaan venynyt Jiri Koski onnistui pelastamaan Kipinän lisätakaiskuilta. Terävästi lyhytsyöttöpelillä pallollista peliä dominoineet isännät iskivät kolmannen kerran juuri 40 peliminuutin täyttyessä kun oikealta laidalta luodun hyökkäyksen päätteeksi Daniel Carrillo tuikkasi läheltä pallon ohi Jiri Kosken. Puoliajalle siirryttiin kenttätapahtumiin nähden oikeutetuissa 3-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle suoritettujen vaihtojen myötä Gnistan siirtyi kolmen topparin linjaan. Aiempaa rohkeammin pelannut Gnistan pystyi parempaan pallolliseen peliin, mutta hyökkäyspeli oli edelleen pääosin vaaratonta. Gnistan sai aikaiseksi kaksi puolittaista maalipaikkaa, joista Eetu Kolu ja Douglas Caé eivät kuitenkaan onnistuneet.

Omaa tempoaan laskenut ja peliään suoraviivaistanut KuPS terävöitti peliään jälleen ottelun viimeisen vartin aikana. Ensin iski läpiajoon karannut Santeri Haarala isäntien neljännen 77. minuutilla ja vain muutama minuutti myöhemmin pääsi Eetu Rissanen tuikkaamaan pallon läheltä ohi Jiri Kosken.

Ottelun viimeisellä kympillä Jiri Koski sai vielä venyä loistotorjuntoihin estääkseen edelleen vauhdikkaasti hyökänneen KuPS:n lihottamasta maalisaldoaan. Ottelun päättyessä tulostaululla loistaneet 5-0 lukemat eivät jättäneet joukkueiden tasoerosta tänään epäselvyyttä.

Päävalmentaja Ricardo Duarte myönsi tasoeron olleen tänään selkeä, mutta katsoo tulevaisuuteen positiivisin mielin

– Tämä peli osoitti sen, että vaikka olemme seurana ottaneet askeleita eteenpäin niin olemme vielä kaukana Veikkausliigan kärkijoukkueiden tasosta, joka on ihan normaalia. Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen pelaajien haluun oppia ja kehittyä. Sivusimme seuran parasta sijoitusta Suomen Cupissa, jonka jälkeen voimme odottaa Ykkösen alkua todella positiivisin mielin.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.