Otteluennakko: Gnistan haastaa KuPS:n Suomen Cupin puolivälierässä

EIF:n viime lauantaina kaatanut Gnistan matkustaa lauantaina Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Kello 13 Kuopion Keskuskentällä alkava ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua tuttuun tapaan Ruutu+-palvelun kautta.

Gnistan selvisi historiansa toisen kerran Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukkoon jännittävien vaiheiden jälkeen. EIF:a vastaan käyty kamppailu oli odotetun tasainen edeten 2-2 numeroissa jatko-otteluun, jossa ottelun todelliseksi sankariksi nousseen Douglas Caén illan kolmas osuma siivitti Gnistanin jatkoon.

Syksyllä 2019 Suomen mestaruutta juhlinut KuPS voitti alkulohkossaan SJK:n, AC Oulun ja Ilveksen selviten lohkovoittajana suoraan Cupin puolivälieriin. Tasaisen vahvalla pelaajamateriaalilla jyränneen KuPS:n maalit jakautuivat tasaisesti eri miehille, joka olikin yksi avaintekijöistä vakuuttavasti sujuneeseen alkulohkovaiheeseen.

Gnistanin edellisestä ottelusta sivussa ollut Samu Laitinen on valitettavasti sivussa pidempään loukkaantumisen vuoksi. Laitisen ohella myös Masar ÖmerJimi Kovalainen ja Kasperi Liikonen ovat sivussa lauantain ottelusta. Sen sijaan pitkään sivussa ollut maalivahti Samu Volotinen palasi harjoituksiin maaliskuun alussa ja on pelikuntoinen. Kuluneella viikolla Gnistanin kanssa sopimuksen tehnyt Pasi Forsman ei ole pelikelpoinen lauantain ottelussa pelattuaan aiemmin Suomen Cupia HIFK:n paidassa.

Haaste lauantaina on kova, mutta päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan pääasiassa oman pelinsä kehittämiseen keskittynyt Gnistan on jälleen valmis taistelemaan.

– Kovasta vastustajasta johtuen jokaisen pelaajan motivaatio otteluun valmistautumiseen on ollut korkealla, mutta muuten prosessi on sujunut täysin normaalisti keskittyen oman pelin kehittämiseen. Tottakai vastustajan kovuus on otettu huomioon, joten pallonhallinnan sijaan olemme keskittyneet pelimme strategisiin ulottuvuuksiin vastataksemme mahdollisimman hyvin heidän vahvuuksiinsa. Emme kuitenkaan halua hylätä peli-identiteettiämme, joten kannattajamme tulevat näkemään pelistämme niitä tuttuja piirteitä, jotka ovat olleet tämän mahtavan Cup-matkamme takana.

Kaikissa Suomen Cupin otteluissa toistaiseksi Gnistanin maalia vartioinut Jiri Koski katsoo lauantaihin odottavaisin mielin.

– Tunnelma kopissa on ollut odottavainen läpi viikon! Ollaan innoissamme päästessämme näyttämään joukkueemme taso yhtä Suomen parhaista joukkueista vastaan. Valmistautumisen suhteen viikko on ollut onnistunut ja olemme luoneet yhdessä suunnitelman, jolla lähdetään Kuopioon hakemaan hyvää tulosta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.