Otteluraportti: Gnistan kaatoi JIPPOn Suomen Cupissa

Gnistan avasi voittotilinsä Suomen Cupissa JIPPOn kustannuksella 3-0 lukemin.

Jatkoonpääsyn kannalta tärkeän ottelun ensimmäiset minuutit eivät juuri kohokohtia tarjoilleet. 18 minuutin jälkeen Gnistan sai ensimmäisen kulmapotkunsa, joka johtikin heti täysosumaan Gentrit Kovaqin puskiessa Nnaemeka Anyamelen keskityksen verkon perukoille.

Avausosuman jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Tiiviisti puolustaneet joukkueet pitivät huolen siitä, ettei puoliajalla maalipaikoilla juuri päästy mässäilemään. Gnistanin parhaat saumat lisämaaleihin siunaantuivat Akseli Lehtojuurelle ja Rony Huhtalalle, mutta lisäosumat jäivät odottamaan itseään toiselle jaksolle.

Tiiviiseen puolustuspeliin keskittynyt JIPPO loi muutamaan otteeseen vaarallisen näköistä painetta Gnistanin maalille, mutta keltapaitojen puolustus piti punapaidat poissa kunnon maalipaikoilta.

JIPPOn ottelun paras maalipaikka siunaantui pystypallon päätteeksi puolittaiseen läpiajoon karanneelle Miro Turuselle, mutta vieraiden harmiksi Jiri Koski veti pidemmän korren ja torjui laukauksen kulmapotkuksi. Tasoitusosumaa jahdannut JIPPO hallitsi puoliajan ensimmäistä puoliskoa hienokseltaan, mutta muutama vaarallisen oloinen hyökkäysaihio ei kunnon maalipaikkoihin johtanut.

Vieraiden vankka puolustus piti Gnistanin varsin hyvin poissa kunnon maalipaikoilta, mutta sitten esiin astui vaihdosta sisään tullut Onni Tiihonen. Palloa siirreltiin vasemmalta laidalta kohti keskustaa ja lopulta Tiihonen tykitti unelmalaukauksen noin 25 metristä JIPPO-maalin vasempaan nurkkaan. Kellossa oli tässä vaiheessa 77 minuuttia.

Gnistanin toisen osuman myötä vieraiden usko alkoi hiipua ja 83. minuutilla JIPPO-puolustuksen harhasyötön seurauksena pääsi Samu Laitinen laukomaan Rony Huhtalan tarjoilusta ottelun lopullisesti ratkaisseen 3-0 osuman. Välittömästi Laitisen osuman jälkeen Omar Jamalle siunaantui vielä laukaisupaikka rangaistusalueen rajalta, jonka jälkeen ottelusta pelailtiin loppuminuutit pois.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte halusi ennen peliä joukkueen parantavan hyökkäyksien tasapainoa vastaiskujen välttämiseksi ja sai JIPPOa vastaan toivomansa.

– JIPPO oli vaikea vastustaja ja hyvä joukkue. Onnistuimme ratkaisemaan ottelun vasta toisen puoliajan lopussa, mutta esitys oli hyvä ja hyökkäyspelimme oli nyt hyvässä tasapainossa.

– Erityisen tyytyväinen olen joukkueen epäitsekkääseen peliin. Tämä näkyi hyvin maaleissa mitä teimme, emme lähteneet heti laukomaan vaan syötimme paremmassa asemassa olevalle kaverille. Tämä on minulle selvä merkki, että joukkue on kasvamassa oikeaan suuntaan.

Gnistanin Suomen Cup -ottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina, kun HJK Klubi 04 isännöi Gnistania Talissa jatkopaikan kannalta ratkaisevassa ottelussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.