Otteluennakko: Gnistanille vieraita Joensuusta lauantaina

Viime viikonloppuna MP:n kanssa pisteet tasannut Gnistan jatkaa pelejään Suomen Cupissa kohtaamalla lauantaina JIPPOn. Ottelu alkaa Talin hallissa kello 16:15 ja sitä voi seurata Ruutu+ palvelusta. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Keltapaitojen taival Suomen Cupissa alkoi 2-2 tasapelillä MP:ta vastaan. Tehokkaan viimeistelynsä ansiosta MP siirtyi puoliajalle kahden maalin johdossa, mutta vahvasti toisen puoliajan aloittanut Kipinä kuroi johdon nopeasti kiinni Akseli Lehtojuuren ja Rony Huhtalan osuttua tolppien väliin.

Lauantain vastustaja JIPPO avasi urakkansa Suomen Cupissa voitokkaasti kaatamalla Klubi 04:n 1-0 Nuutti Tykkyläisen iskettyä voittomaalin toisella puoliajalla.

Gnistanin riveistä ovat todennäköisesti sivussa Douglas Caé sekä Lucas Morais, joiden työlupa-asiat ovat vielä kesken. Brasilialaisia lukuunottamatta Gnistan pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään, mutta muutaman pelaajan pelikunto on vielä arvoitus ottelun alla.

Päävalmentaja Ricardo Duarte kehuu joukkueensa esitystä Suomen Cupin avauksessa, mutta näkee pelissä edelleen myös kehityskohtia.

– Ottelu MP:ta vastaan oli meiltä hyvä esitys. Pelissä oli nähtävissä paljon kehitystä aiemmista harjoitusotteluista monilla eri osa-alueilla, kuten hyökkäyspelissä viimeisellä kolmanneksella ja pallollisessa pelissämme. Hyökkäyspelin tasapainossa meillä on edelleen kehitettävää estääksemme vastustajan nopeat vastaiskut, joista MP iski viikko sitten molemmat maalinsa. Olemme sen verran tutkineet tulevaa vastustajaa, että tiedämme myös JIPPOn olevan vaarallisimmillaan vastaiskuissa niihin päästessään.

MP:ta vastaan tolppien väliin kertaalleen osunut Rony Huhtala odottaa innolla kasvattiseuransa kohtaamista.

– Tottakai on todella mukavaa päästä pelaamaan kasvattajaseuraa vastaan. JIPPOn joukkue on vanhoja joukkuekavereita ja ystäviä täynnä. Toki on myös hienoa nähdä JIPPO jälleen Ykkösen tasolla.

Huhtalalla on selkeä näkemys siitä, kuinka voittotili saadaan lauantaina avattua.

– JIPPOn kaataaksemme meidän on toteutettava pelisuunnitelmaamme tehokkaasti. JIPPO on todella kurinalaisesti puolustava ja vahvoihin vastaiskuihin panostava joukkue, joten meidän on tehtävä tiiviistä yhteistyötä puolustussuuntaan ja oltava tehokkaita hyökkäyspelissä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.