Gentrit Kovaqi Gnistanin puolustukseen

Gnistan vahvistaa keskuspuolustustaan Gentrit Kovaqilla. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2022.

Jyväskylästä lähtöisin oleva 21-vuotias Gentrit Kovaqi on läpikäynyt JJK:n pelaajapolun, jonka huipennukseksi hän pääsi pelaamaan Ykköstä edustusjoukkueen riveissä kaudella 2018. JJK:lle kohtalokkaaksi muodostuneen kauden päätteeksi Kovaqi päätti lähteä hakemaan uutta nostetta uralleen Kakkosesta.

SalPan riveissä isossa roolissa vietetyn kauden jälkeen Tammisaaren EIF kutsui Kovaqin talvikauden mittaiselle koeajalle. Koeaika poiki lopulta sopimuksen kaudelle 2020, jonka aikana Kovaqi nousi EIF:n avainpelaajien joukkoon kellottaen loppukaudesta lähes poikkeuksetta täysiä peliminuutteja vihreäpaitojen puolustuksessa.

Toisen peräkkäisen kautensa Ykkösessä aloittava Kovaqi tähtää tulevaan positiivisin mielin ja miehellä on selkeät tavoitteeet tulevalle kaudelle.

– Tosi positiivisin mielin liityn Gnistaniin. Juttelin Ricardo Duarten kanssa ja hän kertoi vähän joukkueen tavasta pelata ja täällä käynnissä olevasta projektista. Nämä asiat saivat vakuutettua minut! Tavoitteet on menestyä hyvin joukkueena ja kehittyä itse pelaajana pelien ja harjoittelun kautta!

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte kommentoi tuoreinta hankintaa.

– Gentrit on erittäin lahjakas pelaaja, jolla on nuoresta iästään huolimatta jo kokonaisen kauden verran kokemusta Ykkösestä. Hän pelasi viime kaudella 14 ottelua 22:sta EIF:n riveissä, ollen kauden vanhetessa entistä tärkeämpi joukkueelleen. Hänen esityksensä olivat tasaisia ja paranivat entisestään peleistä saadun kokemuksen myötä.

– Gentrit on vahva pallon kanssa ja hyvä avaamaan peliä. Tulevalla kaudella hänen haasteenaan on vakiinnuttaa paikka yhtenä ikäluokkansa parhaista keskuspuolustajista Suomessa.

Gnistanin sopimustilanne 12.1.2021: Gentrit Kovaqi, Nnaemeka Anyamele, Omar Jama, Elias Säyniö, Ilmari Hieta, Douglas Caé, Bangaly Kouyaté, Samu Volotinen, Masar Ömer, Rony Huhtala, Lucas Morais, Albin Mehmeti, Joel Europaeus, Matias Ambasciano, Aleksi Ahonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.