Baronan työelämävalmennuksesta Gnistanille positiiviset kokemukset

Baronan työelämävalmentajat ovat pitäneet kauden aikana ryhmävalmennuksia sekä tarjonneet henkilökohtaista tukea Gnistanin pelaajille työnhakuun.

Gnistan ja henkilöstöpalveluyritys Barona aloittivat yhteistyön kaudelle 2020, ja yhtenä keskeisenä tavoitteena on ollut tarjota Gnistanin pelaajille sparrausta työelämään. Tämä on sisältänyt ryhmävalmennuksia, joissa Baronan valmentajat ovat tuoneet esille tärkeimpiä kohtia oman työuran suunnittelussa ja työnhaussa. Keskeisiä teemoja ovat olleet mm. oman osaamisen tunnistaminen, sisäinen motivaatio, CV:n rakentaminen, työpaikkojen löytäminen ja työhaastattelutilanteet.

Ryhmävalmennusten lisäksi Gnistanin pelaajilla on ollut mahdollisuus hyödyntää myös henkilökohtaista uravalmennusta ja saada kontakteja työnhakuun.

Baronan myyntipäällikkö ja ryhmävalmennuksia vetänyt Dan Puha kommentoi toimintaa.

– Yhteistyö Gnistanin kanssa on ollut Baronalle erittäin merkityksellinen kumppanuus ja tervetullut haaste uravalmentajillemme. Läpimurtoa kovimmalle sarjatasolle tekevät nuoret pelaajat kamppailevat työ- ja jalkapallouran yhteensovittamisen kanssa ja osa pelaajista miettii samaan aikaan kuumeisesti, mitä elämä olisi jalkapallouran jälkeen. Tukeminen uuden työn tai uran löytämisessä on keskiössä uravalmentajan työssä, ja on ollut mahtavaa päästä jakamaan tätä osaamista Gnistanin kanssa alkaneen yhteistyön myötä meille uudelle kohderyhmälle.

Gnistanin Tomi Maanoja kokee ryhmävalmennusten olleen erittäin hyödyllisiä ja vahvistaneen myös pelaajien itsetuntoa.

Tomi Maanoja pelasi urallaan ammattilaisena Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa

– Valmennuksessa oli hienoa huomata, kuinka meillä jalkapalloilijoilla on jo valmiiksi olemassa työkaluja muutakin työelämää varten. Urheilijat ovat monessa paikassa haluttuja työntekijöitä. Määrätietoisuus, pitkäjänteisyys, sitoutuminen tai esimerkiksi ryhmätyöskentelytaidot, jossa tavoitteena on saada kaikista tiimin jäsenistä paras mahdollinen irti, ovat arvostettuja taitoja. Oli hienoa myös kuulla rekrytointiammattilaisen sanovan, että nämä edellä mainitut ominaisuudet ovat tärkeitä palasia jokaisen työuralle.

Maanoja työskentelee jalkapallon ohella ruotsin kielen opettajana. Mies on saanut peliuraltaan hyviä valmiuksia ja myös kielitaitoa uuteen ammattiin. Baronan ryhmävalmennuksessa hän koki myös sopivaa herättelyä tulevaisuuden mahdollisuuksista. 

– Valmennuksen aikana oli hienoa nähdä idealamppujen syttyvän monen pelaajan silmien takana omista jo olemassa olevista työkaluista ja kenties myös siitä, mitä voisi tehdä. Ovia voidaan avata, mutta jokaisen pitää niistä toki itse kulkea, niin jalkapallossa kuin työelämässäkin.

Barona lyhyesti
Suomen kuudenneksi suurin työnantaja, joka toimii yli 700 HR- ja rekrytointiasiantuntijan voimin yli 30 paikkakunnalla. Palveluihin kuuluu mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut. Kattava toimistoverkosto sekä vahva toimiala- ja teknologiaosaaminen varmistaa kyvyn toimia myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Yli 20 vuoden kokemuksella Barona rakentaa parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.