Tasolaisten otteluennakko: Gnistan matkustaa pistemetsästykseen Vaasaan sunnuntaina

Hyvästä taistelusta huolimatta viime lauantaina pisteittä jäänyt Gnistan kohtaa kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan Vaasan Palloseuran sunnuntaina. Ottelu alkaa Vaasan Elisa Stadionilla kello 16:00. Otteluennakon tarjoaa yrityssiivouspalvelu Tasolaiset.

Viime lauantaina vahvasti nousussa kiinni olevan AC Oulun rutiini oli hyvin taistelleelle Gnistanille liikaa Ben Kouyatén kavennusosuman jäätyä Kipinän ainokaiseksi 1-2 päättyneessä ottelussa. Putoamisviivan alapuolelle jälleen valahtanut Gnistan kaipaa lopuista otteluistaan kipeästi voittoja sarjapaikkansa säilyttääkseen.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa VPS haki Oulunkylästä 1-2 vierasvoiton Nnaemeka Anyamelen vastattua Kipinän osumasta.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut VPS on pelannut vaihtelevan kauden majaillen tällä hetkellä sarjataulukon viidennellä sijalla. Epätasaiset otteet vesittivät nousuhaaveet jo hyvissä ajoin, mutta loppukauden kohentuneiden otteiden myötä vaasalaiset ovat onnistuneet nostamaan itsensä ylempään keskikastiin.

Lokakuun alussa vaasalaisten joukkueessa havaitun koronatartunnan vuoksi koko joukkue asetettiin 14 päivän karanteeniin. Christian Sundin miehistö palasi kahden viikkon tauolta kunniakkaasti, sillä muutaman avainpelaajan poissaolosta huolimatta joukkue nappasi kolmannen peräkkäisen vierasvoittonsa MuSan kustannuksella 0-2 lukemin.

VPS:n kauden todellinen avainhahmo on ollut kokenut keskikentän moottori Sebastian Strandvall, joka on myös vaasalaisten kauden tehokkain maalintekijä kahdeksalla osumallaan. Toinen kokenut pitkän linjan ”vepsulainen” Steven Morissey on vertynyt hyvään syysvireeseen ja kuritti tiistaina MuSaa kahdella osumalla. Mielenkiintoinen nimi on KuPS:n organisaatiosta lainasopimuksella Vaasaan saapunut 18-vuotias hyökkääjä Eetu Rissanen, joka on kauden toisella puolikkaalla saanut mukavasti vastuuta Christian Sundin miehistössä.

Rissasen ohella VPS vahvisti kesän siirtoikkunan aikana laitapuolustustaan yhdysvaltalaiselle Ian Garrettilla sekä KPV:sta saapuneella Honar Abdilla. Joukkueesta poistui hyökkääjä Moses Duckrell, jonka sopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä.

Gnistan on valmistautunut huolellisesti sunnuntain koitokseen. Joukkueen terveystilanne on edelleen hyvällä mallilla, sillä pitkäaikaistoipilaiden ohella ainoastaan Hassan Sesayn pelaaminen on epävarmaa.

Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan VPS-otteluun valmistautuessa on pyritty ottamaan hyvät asiat edellisestä ottelusta. Joukkueen ilme on pysynyt luottavaisena isoista panoksista huolimatta.

– Edellinen ottelumme AC Oulua vastaan oli todella hyvä vaikka lopputulos ei tietenkään ollut optimaalinen. Joukkue toteutti luomaamme pelisuunnitelmaa todella hyvin ja näitä hyviä asioita olemme käyneet läpi sunnuntain otteluun valmistautuessa. Olemme tietoisia ottelun tärkeydestä, mutta katsomme edelleen luottavaisina tulevaan, koska olemme keränneet hyvin tarvitsemiamme sarjapisteitä sarjan toisen puoliskon aikana.

Duarten mukaan edellisessä kohtaamisessa VPS:aa vastaan oli kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta nyt joukkue on valmiimpi VPS:n kaatoon.

– Elokuun lopulla meillä oli pelissämme paljon hyviä asioita, mutta muutama nukahdus koitui kohtaloksemme. Tuolloin pelisysteemin sisäänajoprosessi oli vielä vaiheessa, jonka vuoksi pelissämme ei ollut riittävästi tasaisuutta. Tältä osin uskon olevamme nyt valmiimpia, mutta sen lisäksi tarvitsemme myös tehokkuutta voittoon tarvittavien osumien tekemiseen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.