Otteluennakko: Gnistan taistelee pisteistä lauantaina MYPA:n vieraana

Viime sunnuntaina karvaan pettymyksen kokenut Gnistan on jälleen tulessa lauantaina vierasottelussa MYPAa vastaan. Ottelu alkaa Myllykosken KSOY Stadionilla kello 17:00.

Edellisessä ottelussaan Gnistan tasasi pisteet EIF:n kanssa lukemin 3-3. Hidetoshi Wakuin ja Lucas Moraisin osumilla Gnistan johti ottelua jo 3-1, mutta joutui lopulta tyytymään kitkerään tasapeliin EIF:n kirittyä pelin tasoihin kahden viimeisen vartin osumansa turvin. Hienon nousun sarjataulukossa syyskuun aikana tehnyt Gnistan metsästää lauantaina kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Joukkueen edellisessä kamppailussa Gnistan kaatoi MYPA:n maalirikkaassa ottelussa lukemin 3-2. Myllykoskelaisten kustannuksella kauden avausvoittonsa ottaneen Gnistanin osumista vastasivat Joel PerovuoJesse Ahonen sekä Oumaro Coulibaly.

Viime kaudella täpärästi putoamisen välttäneen Myllykosken Pallon toinen kausi Ykkösessä on ollut vaikea. Dramaattisten vaiheiden jälkeen joukkueen komentoonsa ottanut meritoitunut Ilkka Mäkelä ei saanut parasta mahdollista alkua ryhmänsä kanssa, sillä MYPA otti ensimmäisen voittonsa vasta kahdeksannella kierroksella. SJK Akatemian kustannuksella otettu 4-2 voitto onkin toistaiseksi MYPA:n ainoa kuluvalla kaudella eikä edes syyskuinen valmennusjohdon uusiminen ole tuonut merkittävää muutosta myllykoskelaisten otteisiin. Edellisessä ottelussaan MYPA kärsi nöyryyttävän 1-5 kotitappion MuSa:a vastaan.

MYPA:n kauden valopilkku on ollut HIFK:sta lainattu hyökkääjä Kevin Larsson, joka kuritti muun muassa Gnistania elokuussa yhdellä osumalla. Ennakkoluulottomilla otteillaan kentällä erottuvan Larssonin ohella myllykoskelaisten kauden todellinen avainhahmo on ollut toppari Juuso Laitinen, joka on tuonut elintärkeää rutiinia muuten kokemattomaan joukkueeseen.

Kesän siirtoikkunassa MYPA täydensi rivejään Belgian alasarjoista Myllykoskelle siirtyneellä Ismail Mekhalfalla sekä KuPS:n junioreista Tammisaaren kautta punapaitoihin siirtyneellä Eetu Pellikalla. FC Lahdesta lainattu toppari Lassi Forss ehti edustaa MYPAa kahdeksassa ottelussa ennen paluutaan Lahteen.

Gnistanin terveystilanne on edelleen hyvällä tolalla lauantain ottelun aattona, sillä pitkäaikaistoipilaiden lisäksi loukkaantuneita ei tällä hetkellä ole. Päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan pettymykseen päättynyt EIF-ottelu on analysoitu huolella lauantain otteluun valmistautuessa.

– Edellisen ottelun hyvät ja huonot asiat on läpikäyty joukkueen kanssa huolellisesti. Päästimme viime viikon peleissä liikaa maaleja omiin, joten alkuviikosta kävimme läpi maaleihin johtaneita tilanteita omassa päädyssämme ja keskityimme harjoituksissa parantamaan näitä heikkouksia pelissämme.

Duarte korostaa asenteen merkitystä lauantain kohtaamisessa.

– MYPA ei vaikeasta tilanteestaan huolimatta ole kovin kaukana meistä sarjataulukossa, joten meidän tulee kunnioittaa heitä ja suhtautua peliin vakavasti. Oikeanlaisen asenteen ohella on tärkeää keskittyä pelaamaan jalkapalloa omalla tavallamme ja pyrkiä kontrolloimaan peliä vahvuuksiemme kautta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.