Otteluennakko: Gnistan kohtaa kotona EIF:n sunnuntaina

Mikkelistä tyhjin käsin palannut Gnistan hakee paluuta voittojen tielle kotiottelussa EIF:ä vastaan sunnuntaina. Ottelu polkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30.

Gnistanin voittoputki jäi tällä erää kahden ottelun mittaiseksi MP:n kaadettua Kipinän lukemin 3-1. Hidetoshi Wakuin kauden ensimmäisellä osumalla Gnistan onnistui kuromaan MP:n ensimmäisellä kympillä hankkiman johdon kiinni, mutta kotijoukkueen toinen osuma oli keltapaidoille lopulta liikaa. Toisella puoliajalla Gnistan ei päässyt enää omalle tasolleen, joten mikkeliläisten iskemä kolmas osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa EIF vei kotonaan 2-1 voiton Kipinän ainokaisen osuman ohjauduttua EIF:n omasta pelaajasta sisään ottelun ehdittyä jo yliajan puolelle.

Kuudetta peräkkäistä Ykköseen kauttaan pelaava Tammisaaren ylpeys on jälleen osoittanut salonkikelpoisuutensa Ykkösessä roikkumalla koko kauden sarjan ylemmässä keskikastissa. Erityisen vahva Guillem Santesmasesin miehistö on ollut kotonaan Tammisaaren keskuskentällä, jossa se on hävinnyt toistaiseksi vain KTP:lle. Vieraskentällä on ollut vaikeampaa, sillä EIF on taivaltanut jo kuusi vierasottelua ilman voittoja. Edellisessä ottelussaan EIF tasasi pisteet kotiottelussa MuSaa vastaan 1-1 lukemin.

Päävalmentaja Santesmasesin ydinryhmä on mielenkiintoinen sekoitus muualta hankittuja vahvistuksia sekä Tammisaaren omia poikia. Koko Ykkösen maalipörssin kärkisijoilla keikkuvat Darren Smith ja Juuso Liukkonen sekä kokenut Xhevdet Gela kuuluvat luonnollisesti muualta tulleiden pelimiesten terävimpään kärkeen. EIF:n omista pojista merkittävimmässä roolissa ovat laitapuolustaja Zacharias Ekström sekä kolmen miehen keskuspuolustuksen luottomiehet Ville Sevon ja William Lindqvist. 3Maalivahtiosastolla on käynnissä mielenkiintoinen kilpailutilanne alkukaudella ykkösmaalivahdin paikkaa hallussa pitäneen Yann-Alexandre Fillionin ja Jiri Kosken välillä.

Kesän siirtoikkunassa vahvasti kauden aloittanut EIF esiintyi maltillisesti hankkimalla KuPS:sta Eetu Pellikan, joka kuitenkin jatkoi samantien matkaansa MYPA:n riveihin pelaamatta ainoatakaan ottelua EIF:n riveissä.

Gnistanin terveystilanne on sunnuntain ottelun alla hyvä, sillä loukkaantumislista on edelleen tyhjä pitkäaikaistoipilaita lukuunottamatta. Joukkueen kanssa Mikkelin ottelun jälkeen palaveeranneen Ricardo Duarten mukaan katseet käännettiin nopeasti tulevaan keskiviikon ottelun jälkeen.

– Luonnollisesti keskiviikon tappio oli harmittava, mutta nykyisessä tilanteessa emme voi muuta kuin kääntää mahdollisimman nopeasti katseet tulevaan haasteeseen.

Duarten mukaan EIF:n vahvuudet ovat tiedossa, jonka lisäksi keskiviikon otteluun kehityskohteisiin ollaan pureuduttu sunnuntain otteluun valmistautuessa.

– Elokuinen kohtaamisemme EIF:n kanssa osoitti, että kyseessä on todella vahva joukkue erityisesti hyökkäyssuuntaan pelattaessa. Meidän täytyy olla valmiita puolustamaan hyvin heidän teknisesti taitavia ja luovia pelaajiansa vastaan, mutta myös hyökkäyssuuntaan pelattaessa meidän täytyy olla keskiviikon peliä tehokkaampia erityisesti pallollisessa pelissä ja maalipaikkojen luomisessa.Voin luvata, että sunnuntaina näemme jälleen loppuun asti taistelevan Gnistanin!

Ennakkoliput Tiketistä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.