Otteluraportti: Rony Huhtala tuikkasi Gnistanin voittoon

Gnistan nappasi komean 3-1-voiton Musan Salamasta Oulunkylän sunnuntai-illassa.

Ottelu alkoi täysin Gnistanin komennossa ja keltaiset loivat useita hyviä tilanteita. Kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Ilmari Hieta nousi jatkuvasti oikean laitapakin tontiltaan hyökkäysten tueksi ja oli useimmissa tilanteissa rakentelijana.

Gnistanin avausmaali syntyikin Hiedan esityöstä 10 minuutin pelin jälkeen. Hienosti pelattu kuvio vapautti laitapakin keskittämään päätyrajalta, Douglas Cae yritti ensin ja pallo päätyi takatolpalle Saloum Faalille, joka pääsi siirtämään Gnistanin johtoon.

Etukäteen vaarallisiksi tiedetyt MuSa:n erikoistilanteet tuottivat tulosta 40 minuutin kohdalla. Verneri Salminen pääsi viimeistelemään Juuso Aallon sivuvaparista lukemat tasoihin.

Toinen puoliaika käynnistyi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli puolittaisia tilanteita, mutta hyvät maalipaikat olivat vähissä. Kamppailun 54. minuutin kohdalla Lucas Morais pääsi laukomaan tulisesti rankkarialueen ulkopuolelta, mutta veto painui hieman yli maalin.

Vauhdikkaan ottelun ratkaisu nähtiin 72. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Rony Huhtala tuikkasi pallon porilaisten maaliin komeasti kantapäällä kulmapotkun jälkitilanteesta.

Lisää karkkia oli tiedossa vain muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistanin Lucas Morais’n päästessä laukomaan rangaistusalueen sisältä keltapaidat 3-1-johtoon. Musan Salaman loppukiri jäi lopulta melko vaisuksi, joten pisteet jäivät Oulunkylään. Tuloksen myötä Gnistan nappasi toisen peräkkäisen kotivoiton.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte iloitsi joukkueensa esityksestä illan ottelussa.

– Joukkue oli ottelun alussa todella keskittynyt. Mielestäni se näkyi tekemisessä, sillä ensimmäisen vartin ajan pelimme oli todella fantastista ja loimme useita maalipaikkoja. Avausmaalin jälkeen passivoiduimme turhaan ja MuSa pääsi peliin paremmin peliin mukaan. Puoliajalla teimme muutoksia, joiden myötä meidän toisesta puoliajasta muodostui lähes täydellinen. Vaihdosta sisään tullut Rony Huhtala toi peliimme valvavasti energiaa. Tämä oli todella tärkeä voitto meille, kommentoi Duarte.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.