Otteluraportti: Gnistan otti kolmannen perättäisen kotivoiton

Gnistan ja SJK Akatemia iskivät yhteen lauantai-iltana Oulunkylässä. Douglas Caen kaksi maalia kantoivat Gnistanin kolmanteen perättäiseen kotivoittoon.

Gnistan aloitti pelin viime viikon MuSa-ottelun tapaan vahvasti. Ottelua oli takana vain 13 minuuttia, kun pallo oli haettu jo kahdesti SJK Akatemian maalista.

Ensimmäinen maali syntyi 10 minuutin kohdalla. Lucas Morais tarjoili pystyjuoksun boksiin tehneelle Bangaly Kouyatelle hienon syötön puolustuksen yli ja Koyate jatkoi pallon maalin edessä päivystäneelle Douglas Caelle. Cae iski varmasti pelivälineen verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Cae sai tilaisuuden iskeä illan toisensa, kun miestä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Brasilialainen ei täplältä erehtynyt ja Gnistan siirtyi 2-0 johtoon

Gnistanin kahden maalin johtoasemassa peli tasoittui hieman, mutta parhaat tilanteet olivat edelleen kotijoukkueella. Varsinaisia avopaikkoja ei nähty kummassakaan päässä ja tauolle siirryttiin 2-0 tilanteessa

Ottelun toinen jakso jatkui hyvin pitkälti ensimmäisen lopun kaltaisena. SJK sai luotua hieman enemmän painetta Gnistanin päähän hankkien mm. useita kulmapotkuja.

Gnistanin puolustus selvitti tilanteet kunnialla, kunnes viime hetkillä erotuomari vihelsi vieraille rangaistuspotkun. Jeremiah Streng iski pilkun varmasti sisään ja SJK kavensi tilanteeksi 2-1

Kavennuksesta huolimatta keltapaidat suoriutuivat viimeisistä minuuteista ilman suurempia huolia ja tärkeät pisteet jäivät Oulunkylään

Gnistanin valmentaja Marko Kolsi summasi pelin tapahtumat seuraavasti:

– Tänään pisteet eivät tulleet helposti. SJK tylsytti onnistuneesti osan meidän parhaasta pelistämme. Aloitimme pelin todella hyvin ja iskimme kaksi maalia. Vastustaja paransi ja teki meille pelin vaikeaksi. Puolustettiin tällä kertaa kuitenkin hyvin ne tilanteet mitä tuli vastaan.