Otteluennakko: Gnistan saa lauantaina vieraakseen AC Kajaanin

Gnistan taistelee sarjapisteistä jälleen lauantaina, kun keltapaidat kohtaa kotonaan AC Kajaanin. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 15:00.

Gnistan polkaisi sarjan toisen puoliskon käyntiin taistelemalla 2-2 tasapelin Pietarsaaressa vahvaa kotijoukkuetta Jaroa vastaan. Gnistanin sankari oli Douglas Caé, joka ensin tasoitti ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja tuikkasi tasapelin varmistaneen osuman varsinaisen peliajan loppuhetkillä Gnistanin vahvan painostusjakson huipennukseksi. Hankalaksi tiedetystä vierasottelusta saalistettu piste tuo takuulla lisäpotkua Kipinän otteisiin myös lauantain kamppailussa.

Joukkueiden heinäkuinen kohtaaminen Kajaanin liikuntapuistossa päättyi 1-1 tasatulokseen. Lukemia voidaan pitää oikeutettuina, sillä molemmilla oli ottelussa hetkensä ja paikkansa, mutta tolppien väliin osuivat ainoastaan ensimmäisellä puoliajalla kulmapotkusta pallon maaliin puskenut Mikko Pitkänen sekä varsinaisen peliajan viime hetkillä Gnistanin tasoihin tuonut Rony Huhtala.

Toistaiseksi varsin tasaisen kauden pelannut AC Kajaani on repinyt kahdeksan pisteen hajuraon putoamisviivaan. Peräti viisi tasapeliä pelanneen AC Kajaanin kahdeksan ottelun mittaiseksi venähtänyt voitoton putki katkesi joukkueen murskatessa SJK Akatemian elokuun lopussa. Viime lauantain ottelussa Mika Lumijärven miehistö kaatoi MuSan 3-1 vahvan peliesityksen päätteeksi.

Voitottoman putkensa aikana tehottomuudesta kärsinyt AC Kajaani on vahvistanut viime aikoina hyökkäystään isolla kädellä, sillä ensin joukkue hankki Itävallan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ranskalaisen Christopher Bibakun ja myöhemmin joukkue lainasi TPS:sta tällä kaudella kymmenen liigaottelua pelanneen Babakar Diopin. Molemmissa otteluissaan tolppien väliin kertaalleen osunut Bibaku onkin ollut avainroolissa kajaanilaisten maalihanojen aukeamisessa, jonka lisäksi verkkoa ovat ahkerasti heiluttaneet sinipaitojen paras maalintekijä Geoffrey Acheampong sekä Hussein Mohamed.

Tehokkaan kolmikon ohella Mika Lumijärven todellisiin luottopelaajiin kuuluvat lähes joka pelissä täydet peliminuutit tahkonneet topparit Johannes Kytilä sekä Gnistanistakin tuttu Mikko Pitkänen. Toista oulunkyläisyleisölle tuttua hahmoa Gullit Zolamesoa ei sen sijaan lauantaina kentällä nähdä miehen kärsiessä kolmen ottelun pelikieltoa. Zolameson ohella myös puolustaja Jules Samnda joutuu olemaan sivussa lauantain ottelusta pelikiellon vuoksi.

Gnistanin päävalmentaja Ricardo Duarte lupaa, että lauantaina nähdään kotiyleisön edessä jälleen loppuun asti taisteleva Gnistan.

– Lauantai on taas tärkeä peli matkallamme, erityisesti koska pääsemme jälleen kotiyleisön eteen. Pyrimme toistamaan edellisissä peleissä nähtyjä asioita, pieniä yksityiskohtia viilaten. Peli-identiteettimme ytimessä pysyvät kova taistelutahto, laadukas pallonhallinta ja tiivis puolustuspeli.

Gnistan vahvisti vielä siirtorajan kynnyksellä hyökkäystään PePo:sta saapuneella Tuukka Kurjella. Duarte on erityisen tyytyväinen kilpailutilanteeseen, minkä uudet pelaajat ja loukkaantumislistan lyhentyminen ovat aiheuttaneet.

– Tuukka on päässyt hyvin mukaan harjoituksiin. Vie tietysti hetken omaksua joukkueen systeemi, mutta hän on nopea oppimaan ja asiaa helpottaa se, että useat joukkuekaverit ovat hänelle tuttuja jo aiemmista seuroista.

– Myös loukkaantumistilanne on helpottanut ja nyt joukkueessa on hyvä kilpailutilanne pelipaikoista. Vähemmän pelanneet laittavat jatkuvasti painetta enemmän minuutteja urakoineille ja tämä auttaa joukkuetta suorittamaan korkealla tasolla. Nyt meillä on kaikki tarvittavat ainekset ottaa pisteitä loppukauden aikana.

Ennakkoliput lauantain peliin myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.