Otteluennakko: Gnistan kohtaa vieraskentällä FF Jaron

Gnistan avaa kauden toisen puoliskon sunnuntaina vierasottelulla Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Pietarsaaren keskuskentällä kello 18:30.

Edellisessä ottelussaan keltapaidat kokivat kirvelevän kotitappion VPS:lle 1-2 lukemin lupauksia herättävästä peliesityksestä huolimatta. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla Nnaemeka Anyamelen vastattua Kipinän ainokaisesta. Alakanttiin sujuneen Ykkösen ensimmäisen puoliskon jälkeen Gnistan tuskailee sarjan toiseksi viimeisellä tilalla kerättyään 11 ottelussa viisi pistettä. Toistaiseksi ainoan voittonsa Kipinä saalisti kaatamalla kotonaan MYPA:n elokuun puolivälissä.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa sarjan toisella kierroksella Jaro haki sateisesta Oulunkylästä 1-2 vierasvoiton. Vahvan alun otteluun saanut Jaro siirtyi johtoon jo ottelun alkuminuuteilla, mutta Kasperi Liikosen osumalla Kipinä kapusi tasoihin vielä ennen taukoa. Tasaisella toisella puoliajalla ainoana tolppien väliin osui vieraiden Anthony Olusanya, jonka osuma olikin omissa tekopaikoissaan epäonnistuneelle Kipinälle liikaa.

Aavistuksen epätasaisen alun sarjaan saanut Jaro yltyi hurjaan vireeseen elokuussa voittaen neljä ottelua peräkkäin vaikuttavalla maalierolla 18-3. Kotonaan Jaro on kaatanut useita joukkueita selkein numeroin ja iskukykynsä punapaidat osoittivat myös elokuisella Kokkolan reissulla kaatamalla KPV:n vakuuttavasti lukemin 0-4. Edellisessä ottelussaan Jaro tasasi pisteet KTP:n vieraana lukemin 1-1 sinetöiden samalla asemansa sarjan kakkosena ennen sarjan toista puolikasta.

Jaron toistaiseksi hienosti sujunut kausi näkyy myös sarjan maalipörssistä, jonka kolmen kärjestä löytyy jopa kaksi Jaron miestä Severi Kähkönen ja Anthony Olusanya. Jaron tulivoima ei ole rajoittunut näihin miehiin vaan joukkue on takonut osumia laajalla rintamalla. Tehokkaan hyökkäyspelin ohella Jaron tasaisen vahvassa miehistössä avainroolissa ovat häärineet muun muassa keskikentän kokenut raataja Markus Kronholm sekä puolustuspään lukot Jean Mabinda ja Gnistanistakin tuttu Toni Takamäki.

Avainpuolustajansa Johan Brunellin loppukaudeksi sairastuvalle menettänyt Jaro reagoi menetykseen nopeasti vahvistamalla puolustustaan argentiinalaisella Guillermo Sotelolla, joka on elokuussa ottanut merkittävän roolin Niklas Käckon palapelissä.

Edellisessä ottelussa VPS:lle koetusta tappiosta huolimatta päävalmentaja Ricardo Duarte näki joukkueen peliesityksessä paljon hyvää, joka antoi uskoa parempaan huomiseen. VPS-ottelussa polvensa loukanneen Jesse Ahosen lisäksi varmasti sivussa huomisesta ottelusta ovat Joel Perovuo sekä pitkäaikaistoipilaat Miika Kauppila sekä Kasperi Liikonen.

– Edellisen ottelun tappio VPS:lle oli todella harmittava, koska pelasimme mielestäni hyvin ja joukkueen tahtotila oli erittäin hyvä alkuhetkistä lähtien. Tappiosta huolimatta pelissämme oli nähtävissä selkeää kehitystä, joka antaa luottamusta tulevaan. Pelaajamme ovat jälleen harjoitelleet hyvällä asenteella läpi viikon, joten he ovat valmiita sunnuntain koitokseen. Jaro kuuluu liigan parhaimpiin joukkueisiin ja heillä on riveissään muutama sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva pelaaja, mutta joukkue tulee taistelemaan alkuhetkistä lähtien omaan pelitapaan luottaen.

– Sarjan ollessa nyt puolivälissä voidaan sanoa, että jokainen ottelu on taistelu! Voin luvata, että koko valmennusjohto sekä pelaajisto tulevat tekemään kaikkensa säilymisen eteen sarjan toisella puoliskolla.

FF Jaro – Gnistan
Su 6.9. klo 18:30
Pietarsaaren keskuskenttä
Lähetys: Elisa Viihde

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.