Otteluennakko: Gnistan isännöi MuSaa sunnuntaina

Kotkasta tyhjin käsin palannut Gnistan jatkaa pisteiden metsästystä sunnuntaina MuSaa vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30.

Gnistanin kahden ottelun mittaiseksi jäänyt tappioton putki katkesi keskiviikkona joukkueen kärsiessä selvänumeroisen 4-0 tappion hurjavireisen KTP:n vieraana. KTP meni menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla iskien kolme osumaa eikä toisella jaksolla nähty Gnistanin näennäinen piristyminen johtanut kavennusosumiin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Joel Europaeuksen iskemä avausmaali jäi lopulta Gnistanin ainokaiseksi MuSan jyrätessä 5-1 kotivoittoon John Frederiksenin kurittaessa keltapaitoja kolmella maalilla.

Musan Salaman toinen kausi Ykkösessä on edellisen kauden malliin mennyt ennakko-odotuksiin nähden reilusti yläkanttiin. Heinä-elokuussa peräti viiden pelin voittoputkensa myötä MuSa havitteli tosissaan jopa kärkisijoja, mutta elokuun puolivälistä lähtien muun muassa kaikki lohkon kolme kärkijoukkuetta kohdannut MuSa on voittanut ainoastaan kaksi kotipeliään. Edellisessä ottelussaan MuSa kaatoi vaikeuksien kautta SJK Akatemian lukemin 3-2 nousten tappioasemasta voittoon kahden pikamaalinsa turvin.

Keskiviikon ottelussa tärkeän tasoitusosuman iskenyt John Frederiksen on kuulunut päävalmentaja Ville Ulasen todellisiin kärkipelaajiin heti peliluvan saatuaan. Kahdeksassa ottelussa seitsemän osumaa iskenyt kaksimetrinen färsaarelainen järkäle on pelottava ase erityisesti erikoistilanteissa, jonka Gnistan sai kouriintuntuvasti huomata heinäkuisessa Porin kohtaamisessa. Frederiksenin ohella MuSan avainpelaajiin ovat kuuluneet erityisesti rangaistuspilkulta kliinisesti osuva Juuso Aalto sekä MuSan oma poika, lähes täydet peliminuutit tällä kaudella tahkonnut toppari Jussi Välilä.

Kesän siirtomarkkinoilla MuSa menetti hyökkääjä Fareed Sadatin AC Ouluun. Sadatin jättämää aukkoa paikattiin AC Kajaanista Poriin siirtyneellä Mauro Severinolla, jonka lisäksi MuSa lainasi Hakasta maalivahti Joonas Immosen paikkaamaan kauden aikana loukkaantumisien vuoksi harventunutta koppariosastoa.

Gnistan käänsi katseensa nopeasti sunnuntain otteluun penkin alle menneen Kotkan reissun jälkeen. KTP-ottelusta pikkuvammojen vuoksi sivussa ollut Douglas Caé palaa kokoonpanoon, sen sijaan Hassan Sesayn pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Kapteeni Pauli Kuusijärvi lupaa, että sunnuntain ottelussa kentällä nähdään sisuuntunut Gnistan:

– KTP-ottelu oli meiltä harha-askel kahden hyvin menneen pelin jälkeen. Käänsimme kuitenkin katseemme nopeasti sunnuntain otteluun ja harjoituksissa on ollut hyvä fiilis koko loppuviikon ajan. Kaikki tietävät sarjatilanteen emmekä voi muuta kuin jatkaa taistelua. Voin luvata, että kentällä nähdään taisteleva Gnistan loppuun asti!

Ennakkoliput peliin myy Tiketti.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.