Otteluennakko: Gnistan matkustaa Kokkolaan lauantaina

Voittojen makuun viime sunnuntaina päässyt Gnistan kohtaa seuraavaksi KPV:n ensi lauantaina. Ottelu alkaa Kokkolan keskuskentällä kello 17:00.

Edellisessä ottelussaan Gnistan onnistui viimein katkaisemaan kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putkensa kaatamalla MYPAn lukemin 3-2. Maalirikkaassa ottelussa Gnistanin osumista vastasivat Joel PerovuoJesse Ahonen sekä Oumaro Coulibaly.

Kovin odotuksin kauteen lähteneen KPV:n alkukausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ailahtelevien esitysten vuoksi KPV on tehnyt muutoksia valmennusjohtoonsa jo kahteen otteeseen kuluvan kauden aikana. Edellisessä ottelussaan ensimmäistä kertaa Niko Kalliokosken alaisuudessa pelannut KPV haki 0-1-vierasvoiton Kajaanista.

Gnistan ja KPV kohtasivat kolmesti Ykkösen kaudella 2017. Kokkolassa Gnistan nappasi selkeästä altavastaajan roolistaan huolimatta 1-1 tasapelin sekä 1-2 voiton Aleksander Akbarin osuttua läpiajosta ottelun loppuminuuteilla. Oulunkylässä KPV nappasi rutiininomaisen 0-1 vierasvoiton.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut KPV osoitti talven hankinnoillaan mielivänsä pikaista paluuta takaisin pääsarjaan. Nimivahvoista hankinnoista alkukaudesta merkittävintä roolia ovat päässeet nauttimaan muun muassa ykkösmaalivahdiksi kiinnitetty venäläinen Sergey Lazarev, Hongasta tullut toppari Tommi Saarinen sekä maaliahne hyökkääjä Aleksi Pahkasalo. Heidän lisäkseen tulee mainita erikseen runsaasti maajoukkuekokemusta omaava kokenut laitapuolustaja Jarkko Hurme, joka on loukkaantumisesta toivuttuaan ottanut ison roolin Pallo-Veikkojen peräpäässä. Naapuriseura Jarosta Kokkolaan siirtynyt Axel Vidjeskog on varmasti poissa lauantaina katseltuaan punaista korttia viime sunnuntain ottelussa.

Elokuun alussa Gnistanin komentoonsa ottanut Ricardo Duarte on todella tyytyväinen kuluneiden harjoitusviikkojen antiin:

– Kulunut harjoitusviikko on sujunut jälleen todella hyvin. Toisen täyden harjoitusviikon jälkeen pelaajat alkavat yhä paremmin hahmottamaan pelisysteemiämme ja omia roolejaan siinä. Pelisysteemimme hiomisen ohella olemme onnistuneet kiinnittämään hieman huomiota myös vastustajaan, mutta pyrimme pitämään kiinni omasta pelifilosofiastamme lähes jokaista vastustajaa vastaan. Joukkueeseen tulleet uudet pelaajat luovat mukavasti kilpailutilannetta joukkueen sisälle, jonka lisäksi he tietenkin tuovat meille valmentajille enemmän mahdollisuuksia. Heidän sisäänajonsa joukkueeseen ottaa tietenkin oman aikansa.

Lisäksi joukkueen loukkaantumistilanne on Duarten mukaan paranemaan päin:

– Loukkaantuneiden pelaajien osalta olen erittäin tyytyväinen fysiikka- ja huoltovalmentajiemme toimintaan toistaiseksi. Edellisessä pelissä saimme loukkaantumisista kärsineen Jesse Ahosen takaisin, jonka lisäksi muutama pidempään sivussa ollut pelaaja harjoittelee jo joukkueen kanssa. Heidän toipumisprosessinsa kanssa on kuitenkin edettävä huolellisesti ja arvioitava pelikunto tarkkaan ennen peluuttamista.

Lauantain ottelu alkaa Kokkolan Keskuskentällä klo 17.00 ja on katsottavissa Elisa Viihde Sportilta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.