Otteluraportti: Gnistanin epäonni jatkui Porissa

Erikoistilanteet nousivat merkittävään rooliin Porissa, kun MuSa otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa Gnistanin kustannuksella lukemin 5-1.

Ottelu Pori Stadionilla alkoi vauhdikkaasti tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen merkittävä maalintekotilanne nähtiinkin jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Gnistanin Hidetoshi Wakui pääsi murtautumaan MuSa:n puolustuksen läpi. MuSa:n puolustuksen vahvan takakarvauksen ansiosta Wakui ei kuitenkaan saanut laukausta aikaiseksi. Jatkotilanteesta myös Aleksander Akbar pääsi kokeilemaan onneaan päästessään laukomaan maalin edustalta, mutta laukoi ohi maalin.

Ottelun yhdeksännellä minuutilla Gnistan sai ensimmäisen kulmapotkunsa ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen. Akbar antoi kulmapotkusta putoavan pallon takatolpalle, joka putosi suoraan Joel Europaeukselle, joka sai viimeistellä kauden ensimmäisen maalinsa Gnistan-paidassa lähes tyhjään verkkoon heti ensimmäisessä ottelussaan vieden Gnistanin 1-0-johtoon.

Gnistanin maalin jälkeen ottelua ehdittiin pelata vain noin minuutin verran, kun MuSa kuittasi lähes välittömästi kymmenen peliminuutin kohdalla. John Fredriksen sai pallon maalin edustalle ja tasoitti pelin 1-1 illan ensimmäisellä maalillaan.

Gnistan ei kuitenkaan lannistunut nopeasta tasoitusmaalista, vaan onnistui pysymään hieman kotijoukkueen niskan päällä ja luomaan useita maalintekopaikkoja. Lukuisat maalintekopaikat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, ja pian ottelun hallinta alkoikin kääntyä.

Kun ottelua oli pelattu reilut 34 minuuttia, kotijoukkue sai kolmannen kulmapotkunsa. Juuso Aalto antoi kulmalta putoavan pallon boksiin, josta Frederiksen pääsi puskemaan pallon maaliin, tehden illan toisen osumansa ja vieden kotijoukkueen 2-1-johtoon.

MuSa:n johtomaalin jälkeen peliä ehdittiin pelata noin kymmenen minuuttia, kun kotijoukkue oli jälleen maalinteossa. Ottelun 45:llä minuutilla Fareed Sadat sai pallon maalintekosektoriin noin 20 metrin päässä maalista, ja tykitti pallon suoralla laukauksella verkkoon ohi Gnistanin maalilla pelanneen Aatu Hakalan. Tauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen jakson tapaan tasaisissa merkeissä. Yhtä tapahtumarikas toisen jakson alku ei kuitenkaan ollut, ja ensimmäinen merkittävä maalintekotilanne nähtiinkin vasta noin 60 peliminuutin kohdalla. Kotijoukkueen hyökkääjä Juuso Aalto pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä ohi Gnistan-maalivahti Hakalan, mutta vierasjoukkueen kapteeni Pauli Kuusijärvi pelasti lähes varmalta näyttäneen maalin maaliviivalta ja piti numerot muuttumattomina.

65:llä peliminuutilla MuSa siirtyi 4-1-johtoon, kun se sai jälleen kulmapotkun. Kulmalta Yutaka Abe lähetti pallon boksiin, ja Frederiksen puski toisen maalinsa tapaan pallon Gnistanin verkkoon tehden jo kolmannen maalinsa ottelussa ja viimeisteli samalla hattutempun.

Ottelun loppupuolella ottelu oli melko vahvasti kotijoukkueen hallinnassa, ja se pääsikin vielä kaunistelemaan lukemiaan ottelun viimeisten minuuttien aikana. 88 minuutin kohdalla vierasjoukkueen puolustaja Kuusijärvi rikkoi MuSa-hyökkääjä Juuso Aaltoa rangaistusalueen sisällä, jonka seurauksena Aalto pääsi laukomaan rangaistuspotkua. Aalto laittoi pilkulta pallon verkkoon ja numerot tulostaululle 5-1. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi ja ottelu päättyi kotijoukkueen 5-1-voittoon.

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelua seuraavasti:

– Aloitimme hyvin ja pelasimme hyvää hyökkäyspeliä. Valitettavasti emme saaneet tehtyä maaleja. Heti sen jälkeen, kun saimme tehtyä maalin, myös vastustaja teki maalin saman tien, mikä oli aika ratkaiseva tekijä. Pelillisesti ja taktisesti olimme mielestäni ensimmäisellä jaksolla parempia kuin vastustaja, mutta vastustaja teki erikoistilanteista maalit. Kolme viidestä vastustajan maalista syntyi erikoistilanteista, joihin he panostivat aika paljon. Otimme erikoistilanteet hieman pehmeästi ja vastustajan yli kaksi metrinen hyökkääjä pääsi tekemään maaleja. Mielestäni joukkueemme kuitenkin teki sen, mitä tällä hetkellä oli tehtävissä. Toivottavasti saamme loukkaantuneita pelaajia nopeasti takaisin pelikuntoon ja vahvistettua joukkuettamme.

Gnistan pelaa seuraavan ottelunsa SJK Akatemian vieraana Seinäjoella sunnuntaina 2. elokuuta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.