Otteluraportti: Gnistan oli vaikeuksissa kotikentällään kotkalaisia vastaan

Gnistan sai kylmää kyytiä kotikentällään Oulunkylässä, kun KTP vei täydet pisteet voittaen ottelun tylysti 0-3.

Gnistan aloitti ottelun terävästi luomalla vaarallisen maalipaikan heti ottelun ensiminuuteilla, mutta tämän jälkeen KTP määräsi tahdin ja otti pelin haltuunsa. Ensimmäinen vartti mentiinkin vahvasti KTP:n komennossa.

Vaikka Gnistanilla oli ajoittain suuriakin vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan, onnistui se luomaan myös muutamia maalipaikkoja. 1-0 -maali olikin todella lähellä, kun Gnistanin hyökkääjä Rony Huhtala pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta pallo meni niukasti ohi maalin. 

Pian mentiin jo toiseen päätyyn, kun KTP:n pelaaja pääsi yksin läpi ja vierasjoukkueelle avautui mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali. Gnistanin maalivahti Aatu Hakala tuli kuitenkin näyttävästi vastaan ja piti numerot muuttumattomina. 

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin KTP oli jälleen lähellä avausmaalia, kun vierasjoukkue pääsi laukomaan aivan avopaikalta. Gnistanin maalilla terävästi aloittanut Hakala venyi kuitenkin jälleen näyttävään torjuntaan. 

Myös Gnistan alkoi päästä paremmin peliin mukaan ensimmäisen jakson lopulla, ja vauhdikkaan viimeisen kympin aikana maalintekotilanteita nähtiin tasaisesti molempiin suuntiin. Maaleja ensimmäisellä puolikkaalla ei kuitenkaan nähty, ja tauolle siirryttiin maalittomissa lukemissa. 

Toinen jakso alkoi ensimmäisen jakson tapaan KTP:n komennossa. Jaksoa oltiin ehditty pelata vain muutama minuutti, kun KTP:n Zakaria Beglarishvili pääsi laukomaan läheltä 16-metrin alueen rajaa. Gnistanin maalilla loistavaa ottelua pelannut Aatu Hakala oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja torjui vaarallisen näköisen laukauksen. 

Vain hetkeä myöhemmin, ottelun 50:llä minuutilla KTP:n Thomas Agyiri sai pallon oikealta laidalta boksiin ja pääsi laukomaan avopaikasta läheltä maalia vieden vierasjoukkueen 0-1 -johtoon. 

Ottelun avausmaalin jälkeen vierasjoukkue KTP vain kiristi otettaan ottelusta ja onnistui luomaan useita maalintekotilanteita. Gnistanin puolustus ja maalivahti Hakala pysyivät kuitenkin vahvoina pitäen kotijoukkueen toistaiseksi mukana pelissä. 

Ottelun 65:llä minuutilla KTP:n hallinta tuotti jälleen tulosta. Vierasjoukkue toi pallon ylös vasemmalta laidalta ja sai pelattua sen keskityksellä maalille. Ensimmäisen laukauksen Gnistan-kapteeni Pauli Kuusijärvi pelasti maaliviivalta, mutta KTP:n Zakaria Beglarishvili onnistui laukomaan tilanteesta syntyneen irtopallon maaliin vieden vierasjoukkueen 0-2 -johtoon.

70 minuutin kohdalla Gnistanille oli aueta tilaisuus kavennusmaalin tekemiseen, kun Aleksander Akbar pääsi yksin läpi. KTP:n puolustus oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja onnistui katkaisemaan Akbarin yhden miehen hyökkäyksen. 

Ottelun viimeinen 20 minuuttia eteni tasaisissa merkeissä, eikä satunnaisia vapaapotkuja lukuun ottamatta nähty merkittäviä maalintekotilanteita. Ottelun lisäajalla KTP kuitenkin kaunisteli vielä lukemiaan. Kärsivällisesti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Tuomas Ollila sai pallon maalin edustalle ja siirsi sen tyhjään verkkoon vieden kotkalaiset jo 0-3 -johtoon. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi, ja KTP haki täydet pisteet Oulunkylästä. 

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelua näin:

– Ottelu oli vaikea. Ensimmäiset 30 minuuttia näytti siltä kuin olisimme pelanneet aikuiset vastaan lapset, koska vastustaja oli sen verran parempi. Sen jälkeen pääsimme peliin paremmin mukaan. Toisella jaksolla tuli yksi henkilökohtainen virhe ja vastustaja sai maalin, joka vei meitä taas henkisesti alaspäin. Yritimme vielä antaa painetta vastustajalle, mutta tänään ei vain riittänyt. Mielestäni tänään parempi joukkue voitti. 

Lisää Nuccion kommentteja ottelusta voi katsoa artikkelin lopussa olevalla videolla näkyvästä lehdistötilaisuudesta. Tilaisuudessa kuultiin myös Gnistanin Rony Huhtalan sekä KTP:n valmentajan Argo Arbeiterin ja puolustaja Valtteri Vesiahon kommentit ottelusta.

Gnistan pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 25.7. Porissa, kun vastaan asettuu MuSa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.