Otteluennakko: Kotiavauksessa vastassa FF Jaro

Ykkönen palaa Oulunkylään sunnuntai-iltana Masar Ömerillä vahvistuneen Gnistanin kohdatessa Pietarsaaren Jaron.

Gnistan aloitti Ykkösen taipaleensa mollivoittoisesti kärsimällä 0-2 vierastappion AC Oulua vastaan. Kahdesti maalirautoja kolisuttaneen Kipinän maalitilin avaaminen jäi odottamaan tulevia koitoksia.

Sunnuntain vastustaja Jaro tasasi avausottelussaan pisteet AC Kajaanin vieraana 2-2 lukemin. Vaiherikas ottelu piti sisällään kaksi punaista korttia, Jaron tuhlaaman rangaistuspotkun sekä vakavan loukkaantumisen, jonka vuoksi toisella puoliajalla pelattiin yliaikaa poikkeukselliset 26 minuuttia. Dramaattisia hetkiä koettiin toisen puoliajan alkuhetkillä, kun Jaron puolustaja Johan Brunellin oikean jalan sääri- ja pohjeluut katkesivat kontaktitilanteessa AC Kajaanin puolustajaa vastaan. IF Gnistan toivottaa Johan Brunellille pikaista toipumista ja voimia pitkään kuntoutusjaksoon.

Jaro on Gnistanille tuttu vastustaja edelliseltä Ykkösen kaudelta, jolloin joukkueet kohtasivat kolmesti. Kesäkuisessa Gnistanin isännöimässä kamppailussa Jaro nappasi mukaansa 3 vieraspistettä 2-3 lukemin. Roberto Nuccion otettua Kipinän komentoonsa kaksi voittoa peräkkäin napanneet keltapaidat saapuivat suurin toivein Pietarsaareen joutuen kuitenkin taipumaan 2-0 vierastappioon. Kauden päättäneessä kamppailussa jo putoamaan tuomittu Gnistan tasasi Jaron kanssa pisteet lukemin 1-1.

Viidennen kautensa Ykkösessä aloittanut Pietarsaaren Jaro sijoittui viime kaudella sarjassa kolmanneksi jääden kuitenkin peräti 12 pisteen päähän Veikkausliigaan karsintojen kautta nousseesta TPS:sta. Alkaneella kaudella Jarolla riittää kuitenkin tekemistä yltää viime kauden kaltaiseen menestykseen, sillä isossa roolissa ollut meksikolaiskolmikko Jahir Barraza, Dárvin Chávez ja Luis Robles jätti Pietarsaaren. Heidän ohellaan merkittävä menetys oli myös JBK:n siirtynyt pitkän linjan jarolainen Jonas Emet. Kovia menetyksiä paikkaamaan Jaro on hankkinut muun muassa hyökkääjät Topi Järvisen sekä Wilterlynd Inalienin, joilla on kuitenkin kova tehtävä paikata 15 osumaa nakuttaneen Jahir Barrazan jättämä aukko. Jokerikortiksi voi nousta avauspelissä kerran osunut ja viime kaudella lupaavaan tahtiin maaleja mättänyt Anthony Olusanya.

Muilta osin Jaro on paikkaillut menetyksiään kiinnittämällä keskikentälle muun muassa paluumuuttaja Marcus Kranholmin sekä HIFK:sta lainatun Rafael Ferreira Franciscon, joka tunnetaan paremmin nimellä Toró. Uusien nimien lisäksi isoa vastuuta pääsee kantamaan viime kaudella komean läpimurron edustusjoukkueen avauskokoonpanoon tehnyt Severi Kähkönen, joka pelasti joukkueelleen pisteen Kajaanista viime hetken puskumaalillaan. Puolustusosastolla SJK:n siirtynyttä Chávezia paikkaamaan hankittiin Klubi 04:sta tullut Jean-Claude Mabinda. Isossa roolissa puolustuksessa on myös oulunkyläläisyleisölle tuttu toppari Toni Takamäki, joka pelasi keltapaidassa Kakkosta kausilla 2013 ja 2015.

Gnistan vahvisti hyökkäystään aiemmin PK-35 Vantaan ja Hongan paidassa Ykköstä pelanneella Masar Ömerillä, joka on keltapaitojen kokoonpanossa jo huomisessa ottelussa. Kipinän terveystilanne ei ole paras mahdollinen kotiavauksen aattona, sillä muutaman varman poissaolijan lisäksi usean pelaajan pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. Etenkin puolustusosaston haastavasta tilanteesta huolimatta Roberto Nuccio uskoo joukkueensa iskukykyyn:

”Valitettavasti etenkin puolustuspään poissaolot ovat hankaloittaneet valmistautumistamme sunnuntain peliin, mutta uskon meidän silti olevan valmiimpia kuin viikko sitten Oulussa. Onneksi pääsemme pelaamaan kotona, jonka myötä vältymme matkarasituksilta. On tärkeää pysyä kärsivällisesti ottelusuunnitelmassa koko ottelun ajan, sillä useimmiten ottelut ratkaistaan vasta viimeisen 20 minuutin aikana.”

Ottelu polkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Infopaketin poikkeusjärjestelyistä löydät täältä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.