Kuva: Niklas Günsberg

Kotiotteluiden poikkeusjärjestelyt heinäkuussa

Koronaviruksesta johtuvat erityistoimet Gnistanin kotiotteluihin. Artikkelin alaosasta löydät UKK-osion.

Jalkapallokausi 2020 alkoi Gnistanin sekä muiden seurojen osalta poikkeuksellisissa olosuhteissa rajoitustoimien takia. Tämän hetkisten rajoitusten johdosta saamme ottaa kotiotteluihimme 500 ihmistä katsomolohkoa kohti. Tämän johdosta avaamme Mustapekka Areenan pääkatsomoa vastapuolelle seisomakatsomon, josta voi katsoa peliä kenttätasolta. Seisomakatsomoon otetaan 200 katsojaa, joten Mustapekka Areenan kokonaiskapasiteetti on 700 katsojaa rajoitusten ollessa voimassa. Seisoma- ja pääkatsomo ovat erillisiä katsomoita, joiden välillä ei voi liikkua ottelutapahtuman aikana.

Otteluihin saapuminen

Otteluihin saapuminen tapahtuu porrastetusti. Kausikorttilaisten sekä aiemmin keväällä 10 euron vapaavalintaiseen otteluun käyvän tukilipun ostaneiden suositellaan saapuvan Mustapekka Areenalle aikaisintaan 60 minuuttia tai viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkamista. Sama koskee ennakkoon Tiketistä lippunsa ostaneita. Esimerkiksi tulevana sunnuntaina FF Jaroa vastaan pelattavaan otteluun, joka alkaa klo 18.30 kyseisten lippukategorioiden katsojien suositellaan saapuvan sisään lippuluukulta klo 17.30 -18.10 välisenä aikana.

Näillä järjestelyillä haluamme taata kausikorttilaisille sekä tukilippulaisille paikan Mustapekka Areenan pääkatsomosta, jonka kapasiteetti on koronarajoitusten takia 500 katsojaa. Jos pääkatsomoon jää tilaa portilta lippunsa ostaville niin heidän sisään ottaminen alkaa 20 minuuttia ennen ottelun alkamista. Mikäli haluat katsoa ottelun pääkatsomossa suosittelemme ostamaan ennakkolipun nopeasti, sillä paikkoja on olemassa rajallinen määrä.

Ennakkoliput ja kausikortit

Gnistanin kotiotteluiden ennakkoliput myy Tiketti. Kausikortti on edelleen ylivoimaisesti halvin tapa nähdä Gnistanin kauden 2020 kotiotteluita siitä huolimatta, että niistä jäisi muutama väliin. Ennakkolippujen sekä kausikorttien myynnin löydät tästä. Voit puolestaan lukea lisäinfoa matsilipuista täältä.

Seisomakatsomo

Mustapekka Areenalle avattava seisomakatsomo sijaitsee kentän toisella pitkällä sivulla pääkatsomoa vastapäätä. Seisomakatsomoon on erillinen sisäänkäynti ja siellä on katsojille omat palvelunsa, joihin ei sisälly anniskelua. Alla ovelasta kuvassa seisomakatsomon sisäänkäynti on merkitty keltaisella X-merkillä. Seisomakatsomoon ei ole erityisjärjestelyitä sisäänkäymisen suhteen, mutta toivomme silti siellä ottelua katsovien saapuvan myös ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Turvavälit sekä käsihygieniasta huolehtiminen

Tapahtuman aikana katsomossa on huolehdittava turvaväleistä. Mikäli tulet otteluun kaveriporukalla tai esimerkiksi perheen kanssa, niin silloin kyseisen ihmisporukan ei tarvitse pitää katsomossa turvavälejä keskenään. Muiden ihmisten turvallisuuden puolesta pyydämme ystävällisesti, että et tule kotiotteluihimme mikäli kärsit ylähengitystieinfektion oireista. Olemme varanneet mm. lipunmyyntiin sekä muihin palvelupisteisiin käsidesiä, joiden käyttöä suosittelemme ottelutapahtuman aikana. Muistathan huolehtia turvaväleistä myös katsomon ulkopuolella sekä ottelusta poistuessasi.

Saapuminen Mustapekka Areenalle

Osoite: Käskynhaltijantie 11, 00640 Helsinki
Bussit: 69, 52, 52A, 550, 512
Juna: Oulunkylän asema sijaitsee 1km kävelymatkan päässä. K- ja I-junat.

Parkkipaikat: Mustapekka Areenan vieressä on parkkipaikka autoille, mutta paikkoja rajoitettu määrä. Mikäli päätät saapua autolla paikalle, niin lisäparkkitilaa löytyy Oulunkylän Yhteiskoulun pihalta, Hirsipadontien varresta sekä tekojääradan takaa. Tämän lisäksi Mustapekka Areenan läheisyydestä löytyy kaupunkipyöräteline.

UKK

Ostin keväällä 10 euron tukilipun Gnistanin vapaavalintaiseen kotiotteluun. Käykö lippuni heinäkuun kotiotteluihin tai niin pitkään kuin rajoitukset ovat voimassa?

Kyllä käy. 10 euron tukilipulla pääset sisään haluamaasi Gnistanin kotiotteluun kaudella 2020. Sisäänpääsyyn riittää, kun näytät portilla itse ostotapahtuman yhteydessä saamasi lipun.

Olen ostanut marraskuussa Gnistanin Black Friday -tarjouksesta kahteen vapaavalintaiseen kotiotteluun käyvää lippua. Voinko käyttää ne heinäkuun aikana tai niin pitkään, kun rajoitukset ovat voimassa?

Voit käyttää. Näyttämällä itse ostotapahtuman aikana saamaasi lippua portilla pääset sisään otteluun. Kyseisen tarjouksen hyödyntäneitä pyydämme saapumaan Mustapekka Areenalle viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkua.

Olen ostanut 10 euron tukilipun, ennakkolipun tai kausikortin, mutta en valitettavasti ehdi saapumaan Mustapekka Areenalle viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkua paikalle. Jääkö minulle varmasti tilaa pääkatsomoon?

Voit olla yhteydessä sähköpostitse marko.kolsi (at) gnistan.fi ja ilmoittaa mikäli et kykene saapumaan Mustapekka Areenalle annetun ohjeistuksen mukaisesti, jotta voimme varautua. Toivomme kuitenkin, että teet parhaasi, jotta olet Mustapekka Areenalla viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkua. Tällä tavoin olet mukana rakentamassa onnistunutta ottelutapahtumaa. Mikäli emme saa ilmoitusta ja lipunmyynnin alettua katsomakapasiteetit ovat täynnä, niin emme valitettavasti voi päästää sinua sisään.

Kuinka pitkään ottelutapahtumia koskevat rajoitustoimet ovat voimassa?

Saamme Aluehallintovirastolta määräykset kuukaudeksi kerrallaan. Tilanne voi muuttua parempaan tai huonompaan suuntaan. Määräysten muuttuessa päivitämme tarvittaessa myös omaa tapahtumasuunnitelmaamme. 

Olen kausikorttilainen tai ostanut 10 euron vapaavalintaiseen ottelun käyvän lipun. Voinko katsoa peliä seisomakatsomossa?

Kyllä voit, mutta huomiothan, että tämän hetkisten rajoitusten johdosta katsomoiden välillä ei saa liikkua ottelutapahtuman aikana. Pää- ja seisomakatsomoon on erilliset sisäänkäynnit ja katsojan tulee myös omassa katsomossaan koko ottelun ajan.

Voinko ottaa pienen lapsen mukaan peliin? 

Kyllä voit, mutta myös pienet lapset lasketaan 500 ihmisen kiintiöön. Alle 7-vuotiaat pääsevät veloituksetta kotiotteluihin.

Olen ostanut kausikortin, mutta se ei ole vielä saapunut postissa perille. Miten pääsen sisään otteluihin?

Ostotapahtuman yhteydessä olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen kausariostoksesta. Näyttämällä sitä portilla pääset sisään otteluun.

Voinko ostaa matsilipun tai kausikortin portilta?

Voit ostaa matsilipun tai kausikortin portilta. Suosittelemme kuitenkin ostamaan liput ennakkoon Tiketistä, sillä tällä tavoin varmistat sisäänpääsyyn otteluun. Emme voi taata, että lippuja jää myyntiin portille seisoma- tai pääkatsomoon.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.