Naisten edustusjoukkue aloittaa kautensa lauantaina

Avausottelussa vastaan asettuu paikalliskilpailija HIFK vieraskentällä.

Gnistanin naisten edustusjoukkue aloittaa toisen kautensa Mikke Salosen komennossa. Useita uusia pelaajia joukkueeseen kiinnittänyt Gnistan on harjoitellut koko kevään ajan sitoutuneesti ja hyvällä motivaatiolla. Joukkue on pelannut talven ja kevään aikana useita harjoitusotteluita monipuolisesti, niin poika- kuin laadukkaita naisten joukkueita vastaan. Ennen noin kahden kuukauden koronataukoa naiset leireilivät myös viikonlopun ajan Pajulahden urheiluopistolla hioen yhteishenkeään ja pelaamista. Päävalmentaja Salosen mukaan onnistuneen omatoimijakson jälkeen harjoituksissa on ollut taas tekemisen meininkiä ja fiilikset ennen kauden avausta ovat korkealla.

— Joukkue on päässyt nyt pari viikkoa harjoittelemaan normaalisti pienryhmäharjoittelujakson jälkeen. Pelaajat tekivät tunnollisesti harjoitteita tauonkin aikana ja se näkyi heti, kun palasimme takaisin kentälle. Hyvillä fiiliksin lähdetään HIFK-matsiin. Vaikka ei pelejä ole liikaa jaloissa, niin lähtökohta on kaikille sama.

Viime kaudella Gnistan sijoittui Kolmosen lohkossaan hienosti kolmanneksi Kakkoseen nousseiden Hongan kakkosjoukkueen ja Valtin dominoidessa lohkoa. Tulevalla kaudella Kolmosen eteläisessä lohkossa pelataan 11 joukkueen yksinkertainen sarja. Runkosarjan jälkeen lohkon kuusi parasta etenevät yksinkertaisena pelattavaan yläloppusarjaan, jonka kaksi parasta joukkuetta nousevat ensi kaudeksi Kakkoseen. Lohkon loput viisi joukkuetta pelaavat keskenään yksinkertaisen alaloppusarjan, jonka kaksi heikointa putoavat ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas.

– Lohko on jälleen kovatasoinen, mutta olen luottavainen joukkueen iskukykyyn. Yhtään helppoa peliä sarjassa ei ole, joten jokaisessa pelissä meidän tulee olla valmiita. Lähdemme tavoittelemaan lohkon kärkisijoja ja sitä kautta nousupaikkoja. Tärkeä on kuitenkin muistaa edetä peli kerrallaan ja pitää fokus aina seuraavan ottelun voittamisessa, kommentoi Salonen.

Joukkueen kapteenina tulevalla kaudella jatkaa Salla Lehtomäki, joka aloitta kolmannen kautensa Gnistanissa. Lehtomäki odottaa jo innolla tulevaa sarjakautta.

– Olemme päässeet hyvin harjoittelemaan ja valmistautumaan koronasta huolimatta. Nyt alamme taas olemaan siinä vireystilassa ja fiiliksessä, joka meillä oli ennen taukoa. Joukkueen pelaajarinki on tänä vuonna suurempi ja monipuolisempi, jolloin myös kilpailua löytyy jokaiselle pelipaikalle. Positiivisin ja luottavaisin mielin lähdemme kauteen. Toivottavasti myös gnistanlaiset löytävät peleihimme, sillä teistä saamme valtavasti boostia.

Gnistanin naisten edustusjoukkueen perussarjan kotiottelut Mustapekka Areenalla:

pe 26.6. klo 20:15 Gnistan – HPS/2
pe 3.7. klo 20:15 Gnistan – JäPS
pe 7.8. klo 20:15 Gnistan – EBK/2
pe 21.8. klo 20:15 Gnistan – Kasiysi/Hiki
pe 4.9. klo 20:15 Gnistan – FC Loviisa

Kauden avausottelu la 13.6. HIFK – Gnistan Käpylän nurmella.

Tule kannustamaan Gnistan voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.