Kuva: Jussi Eskola

Otteluraportti: Gnistan taipui HJK:lle harjoitusottelussa

Ensimmäisen harjoitusottelunsa kolmen viikon harjoitusrupeaman päätteeksi pelannut Gnistan laittoi HJK:lle urhoollisesti kampoihin, mutta kahdesti molemmilla puoliajoilla osunut Klubi vei lopulta ottelun nimiinsä selkein 0-4 numeroin.

Vahvalla miehistöllä otteluun lähtenyt HJK otti ottelun hallintaansa heti alkuminuuteista lähtien. Vahvasti prässänneet valkopaidat vyöryttivät hyökkäyksen toisensa perään, mutta urhoollisesti puolustanut Gnistan selvisi takaiskuitta 21 minuuttia.
Lopulta HJK kuitenkin onnistui iskemään avausosumansa, kun Uudesta-Seelannista HJK:n siirtynyt David Browne antoi matalan syötön vasemmalta laidalta Kai Meriluodolle maalin eteen eikä Aatu Hakala enää onnistunut estämään avausmaalin syntymistä pallon lipuessa hiuksenhienosti maaliviivan sisäpuolelle.
David Browne teki esityön myös HJK:n puolen tunnin kohdalla syntyneeseen toiseen osumaan. Jälleen vasemmalta laidalta annettu syöttö ajautui Gnistanin puolustajan kautta suoraan Riku Riskille ja rutinoitunut hyökkääjä laukoi hallitusti pallon verkkoon.
Ottavana osapuolena koko pelin ajan ollut Gnistan sai luotua puoliajan lopulla hieman painetta HJK:n kenttäpuoliskolle. Paras maalipaikka siunaantui Jesse Ahoselle, joka pääsi kokeilemaan vasuriaan Gnistanin hyökkääjän häiritsemän maalivahti Jakob Tånnanderin harhasyötön jälkeen, mutta laukaus painui selvästi ohi maalin.

Puoliajalla koko kenttämiehistönsä vaihtanut Gnistan aloitti toisen puoliajan yritteliäästi. Testissä ollut keskikenttäpelaaja Joel Europaeus täräytti komean kaukolaukauksen, jonka kuitenkin HJK:n maalivahti Antonio Reguero torjui varmoin ottein.
Selkeästi ensimmäistä puoliaikaa matalampaa tempoa pitänyt HJK iski kolmannen osumansa Tim Väyrysen puskiessa vapaapotkukeskityksen verkkoon 56 minuutin pelin jälkeen.
HJK sinetöi 62. peliminuutilla 0-4 voittolukemansa Ferhan Hasanin tuikatessa rangaistusalueelta pallon verkkoon Atomu Tanakan mainiosta esityöstä.
Viimeisen vajaan puolituntisen aikana pitkän pelitauon vaikutukset alkoivat näkyä joukkueiden pelissä. Yritteliäästi pelannut Gnistan ei muutamasta lupaavan näköisestä hyökkäyksestä huolimatta onnistunut palloa HJK:n verkkoon tänään laittamaan.

Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccion mukaan Gnistanin esitys tänään oli kaksijakoinen.

– HJK:n ensimmäisellä puoliajalla ylläpitämä kova tempo aiheutti meille hankaluuksia, erityisen pettynyt olin pallonhallintaamme sekä syöttöpeliimme kovan paineen alla. Lisäsimme prässiä puoliajan lopulla, jonka myötä pääsimme paremmin peliin mukaan. Oli mukava huomata molempien vaihtaneen toiselle puoliajalle koko miehistönsä. Selkeästi hitaampitempoisella toisella puoliajalla pääsimme paremmin peliin mukaan. Erityisen tyytyväinen olen muutaman toiselle puoliajalle vaihdetun pelaajamme otteisiin, kuten esimerkiksi oikealla pelanneiden Joonas Salmen ja Miika Kauppilan pelaamiseen. Kokonaisuutena esityksemme oli kohtalaisen hyvä ottaen huomioon vastustajan kovan tason.
Tulevina viikkoina tulemme harjoittelemaan erityisesti pallollista peliämme. Sen täytyy näyttää huomattavasti paremmalta sarjan alkaessa kolmen viikon päästä”

Gnistanin kokoonpano HJK:a vastaan: Hakala (45′ Senghore), Kaukomaa(45′ Salmi), Ndiaye(45′ Tuittu), Kuusijärvi(45′ Hieta), Sesay(45′ Faal), Anyamele(45′ Kauppila), Tiihonen(45′ Ambasciano), Wakui(45′ Europaeus), Ahonen(45′ Perovuo), Huhtala(45′ Liikonen), Akbar(45′ Kaijasilta)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.