Barona ja IF Gnistan aloittavat yhteistyön

Baronasta tulee IF Gnistanin pääyhteistyökumppani 1+1-vuotisella sopimuksella, johon sisältyy työllistymispalveluita ja uravalmennusta Gnistanin pelaajille.

Gnistan on solminut yhteistyösopimuksen Suomen suurimman henkilöstöpalvelualan yrityksen Baronan kanssa. Sponsoroinnin lisäksi Barona tarjoaa tukea ja uravalmennusta työllistymiseen Gnistanin miesten ja naisten edustusjoukkueille sekä A-junioreille.

Urheilun ja ansiotyön yhdistäminen on monitasoinen haaste enemmistölle jalkapalloilijoista Suomessa. Vain pieni osa Suomen parhaistakaan jalkapalloilijoista voi pelata ilman toista päivätyötä. Kaikkensa lajissa kehittymiseen satsaavat nuoret helposti unohtavat tai sivuuttavat sen tosiasian, että viimeistään huippu-uran päätyttyä täytyy löytää jokin muu tulonlähde.

“Miesten edustusjoukkueemme pelaajista merkittävällä enemmistöllä on jalkapallon lisäksi toinen ansiotyö tai he ovat vielä opiskelijoita. Se ei ole ihan helppo yhtälö, sillä moni on isolla sydämellä mukana ja lataa kaiken tähän lajiin. Pelaajilla ei välttämättä ole aikaa, kokemusta tai kontakteja muun työuran edistämiseen”, IF Gnistan Oy:n toimitusjohtaja Marko Kolsi kertoo.

Kolsi on aiemmin pelannut jalkapalloammattilaisena Suomen, Hollannin ja Slovenian pääsarjoissa sekä työskennellyt valmentajana, valmennuspäällikkönä ja urheilutoimenjohtajana. Hän aloitti työt Gnistanilla joulukuussa 2019.

“Minulla on ollut hieno mahdollisuus jatkaa työskentelyä rakastamani lajin parissa mutta tunnistan hyvin, että tämä on paremminkin poikkeus kuin sääntö. Siksi pidän todella arvokkaana tätä alkanutta yhteistyötä, jonka kautta haluamme tukea urheilijoidemme työllistymistä. Yhdessä takuuvarmasti pystymme auttamaan monia meidän pelaajiamme työelämässä eteenpäin”, Kolsi jatkaa.

Gnistan on vuonna 1924 perustettu helsinkiläinen jalkapalloseura, johon kuuluu yli 1200 rekisteröityä pelaajaa. Pääkaupunkiseudun suurimpiin urheiluseuroihin kuuluva Gnistan panostaa edustusjoukkueisiinsa vahvasti.

Barona tarjoaa Gnistanin miesten ja naisten edustusjoukkueiden sekä A-juniorijoukkueen pelaajille tukea työllistymiseen uran aikana ja sen jälkeen. Työllistymispalveluun sisältyy ryhmäluentoja sekä räätälöityjä henkilökohtaisia tapaamisia Baronan uravalmentajan kanssa.

“Emme halua olla vain passiivinen rahoittaja vaan tukea Gnistanin toimintaa monipuolisesti. Vaikka pelaajille päätyö yleensä onkin jalkapallo, tarvitaan Suomessa sen rinnalle usein muuta työtä sekä yhtä lailla valmistautumista ammattiurheilu-uran jälkeisiin elämänvaiheisiin. Me voimme auttaa Gnistanin pelaajia siinä, että ote urheilun ulkopuoliseen työelämään vahvistuu”, toteaa Baronan markkinointijohtaja Aarne Töllinen.

Marko Kolsi esittelemässä Aarne Tölliselle Gnistanin kotiareenaa

Myös monet ulkomaalaistaustaiset jalkapalloilijat kaipaavat tukea urheilu-uran aikaisen tai jälkeisen toimeentulon saamiseen. Gnistanissa pelaava, Sierra Leonen maajoukkuettakin edustanut Hassan Sesay, 33, on asunut Suomessa vuodesta 2003 ja haluaisi jäädä tänne perheensä kanssa uransa jälkeen.

“Monille pelaajille on vaikeaa löytää uusi pääelinkeino sen jälkeen, kun aktiivinen jalkapalloura loppuu. On todella arvokasta, jos seurajoukkue voi tässä auttaa. Itse haluaisin jatkaa valmennustehtävissä tai muuten työskennellä nuorten kanssa”, Hassan Sesay toteaa.

Lisätietoja:

Marko Kolsi, toimitusjohtaja, IF Gnistan Oy
050 351 0391
[email protected]

Aarne Töllinen, markkinointijohtaja, Barona
043 824 8802
[email protected]

Barona on Suomen kuudenneksi suurin työnantaja ja toimimme yli 700 HR- ja rekrytointiasiantuntijan voimin yli 30 paikkakunnalla. Yhtiön palveluihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut. Baronan kattava toimistoverkosto sekä vahva toimiala- ja teknologiaosaaminen varmistavat kyvyn toimia myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Yhtiö rakentaa yli 20 vuoden kokemuksella parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.