Gnistanin valmennuksessa reagoitu vallitsevaan tilanteeseen

Gnistanissa on etsitty uusia toimintatapoja valmennusprosessiin poikkeusoloissa.

Vallitsevan koronavirustilanteen keskellä seurat, yleisesti monet yritykset ja järjestöt ovat joutuneet muokkaamaan toimintatapojaan sekä palvelujaan. Myös Gnistanin valmennuksessa on jouduttu reagoimaan vallitsevaan tilanteeseen, sillä jokapäiväinen arki Mustapekka Areenalla on muiden kenttien tapaan hiljentynyt. Tärkeää on nyt vaalia terveyttämme, mutta myös suunnata katseita tulevaisuuteen ja käyttää nykyinen ajanjakso mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi.

Mitä nykyinen ajanjakso sitten mahdollistaa valmennuksellisesti, kun hektinen kilpailukausi ei jyllää päälle? Valmentajilla jää paljon enemmän aikaa suunnitteluun ja palautteen antoon pelaajille. On mahdollista käydä asioita läpi perusteellisesti yksilöille ja joukkueelle hyödyntäen mm. digitaalisia alustoja. Myös pelaajien näkökulmasta on tärkeää, ettei harjoittelu katkea eikä myöskään sosiaalinen joukkueympäristö katoa täysin. Näin ollen säännöllinen yhteydenpito valmennuksen ja joukkuekavereiden kesken on tärkeää.

Gnistanin urheilutoimenjohtaja Roberto Nuccio kuvaa valmennuksen arkea tällä hetkellä seurassa.

– Kokoonnumme tällä hetkellä päätoimisten valmentajien kanssa melkein päivittäin miettimään, miten voimme pitää pelaajistamme parasta mahdollista huolta. Hienoa, että meillä on tällainen mahdollisuus, sillä useat seuramme valmentajista ovat edelleen töissä, vaikka myös Gnistanissa on jouduttu tekemään sopeuttamistoimenpiteitä. Haluamme pitää pelaajat motivoituneina tämän ajanjakson yli. Meidän tulee myös miettiä mitä asioita voimme nyt tehdä, jotka normaalioloissa jäisivät vähemmälle huomiolle, mutta ovat tärkeitä ja hyödyllisiä pelaajiemme kehitykselle. Erittäin tärkeää on myös säännöllinen kontakti valmennuksen ja pelaajien välillä. Meillä on mahdollisuus nyt antaa palautetta ja pelaajat tuntevat, että heistä välitetään. Gnistanissa olemme mielestäni onnistuneet tässä ensimmäisten viikkojen osalta hyvin.

Valmennuspalaveri käynnissä.
Gnistan T05/06 -joukkue yhteisessä Zoom -palaverissa.

Valmennus Gnistanissa pitää tällä hetkellä sisällään ikäluokasta riippuen omatoimisten harjoitusohjelmien suunnittelua pelaajille, palautteen antoa, keskustelua harjoitteista, live-harjoituksia Youtuben välityksellä, joukkueluentoja, videoanalyyseja Zoom-alustan välityksellä sekä henkilökohtaisia kehityskeskusteluja pelaajien kanssa. Lisäksi seuran valmennuslinjaa on päivitetty ja valmentajat ovat valmistelleet avainharjoitteita harjoittelupankkiin.

– Haluan, että kun palaamme normaaliarkeen, niin meillä on entistä parempi ja suunnitelmallisempi valmennus Gnistanissa. Haluan, että pelaajistamme on pidetty hyvää huolta ja he ovat tehneet heille tärkeitä henkilökohtaisia harjoitteita tauon aikana. Meillä on ollut nyt hyvä henki niin valmennuksen, joukkueenjohtajien kuin hallituksenkin kesken. Kaikilla on hyvä positiivinen taisteluasenne tämän tilanteen selvittämiseksi. Tärkeintä on nyt pysyä terveinä ja toimia vastuullisesti, mutta myös tehdä koko ajan hyviä asioita pelaajillemme ja seurallemme tulevaisuutta ajatellen, Nuccio päättää.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.