Kuva: Jari Mäensivu

Suomen Cup päätökseen – MYPA vahvempi Talissa

Gnistan koki Suomen Cupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa ikävän 2-5 (1-3) -tappion Myllykosken Pallolle.

Suomen Cup sai Gnitanin osalta mollivoittoisen päätöksen, kun MYPA kävi hakemassa viimeiset jaossa olleet kolme pistettä Myllykoskelle. Molemmilla joukkueilla ei ollut enää viimeisellä kierroksella mahdollisuuksia neljännesvälieriin. MYPA pelasi kauttaaltaan laadukkaammin ja nälkäisemmin avaten näin pistetilinsä cupissa.

Gnistan lähti otteluun Salifu Senghore maalissa. Puolustuslinjassa pelasivat oikealta Joonas Salmi, Marko Paunovic, Pauli Kuusijärvi ja Saloum Faal. Keskikentällä Benjamin Thurling palasi kokoonpanoon ottaen näin jalkavamman vuoksi sivussa olleen Hidetoshi Wakuin paikan. Toisena keskustassa pelasi Joel Perovuo. Laidoilla aloittivat oikealla Noah Kaijasilta ja vasemmalla Jesse Ahonen. Kärkiparin muodostivat Aleksander Akbar ja Rony Huhtala. Ottelun alka oli varsin tasaista peliä Gnistanin ollessa ehkä hieman enemmän pallossa. MYPA pääsi kuitenkin 10. minuutin kohdalla ensimmäisen kerran vaaralliseen paikkaan Jussi-Pekka Rämän karatessa puolustuksen selustaan. Mies ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä Senghoren ja Paunovicin peittäessä maalia. MYPA siirtyi 26. minuutin kohdalla johtoon sivurajaheitosta Gnistan -pelaajien hieman nukkuessa ja näin Samuel Lindeman ja Rämä järjestivät Arjan Goljahanpoorin vaaralliseen paikkaan boxin sisään oikealle. Mies pelasi hyvällä maltilla vasemman jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon takakulmaan 0-1-lukemiksi MYPA:lle. Gnistan kuitenkin vastasi lähes välittömästi neljän minuutin jälkeen. Joel Perovuo vapautti hienolla pidemmällä syötöllä Aleksander Akbarin vapaaksi linjan taakse ja mies toi viileällä nostolla Gnistanin tasoihin. Kauan ei kuitenkaan saatu hakea johtoasemaa vaan vastaavasti MYPA teki 36. minuutilla sivuvapaapotkusta Samuel Lindemanin toimesta 1-2-maalin. Tilanne vaikeutui huomattavasti aivan ensimmäisen jakson lopussa, kun iltapäivän yksi tehomiehistä Lindeman tarjoili Goljahanpoorille päivän toisen maalinsa ja näin tauolle mentiin 1-3-lukemissa.

Toiselle jaksolle Gnistan tuli jälleen mukaan peliin, kun Rony Huhtala taisteli pallon itselleen ja keskitti maalinedustalle. MYPA-pelaajan katkosta pallo tippui 16-rajan tuntumaan Jesse Ahoselle, joka tälläsi pelivälineen upeasti maalin oikeaan yläkulmaan. Tämän jälkeen isompaa kiriä Gnistan ei onnistunut enää saamaan ja ottelu alkoi kääntymään vierailijoille, kun Goljahanpoor tarjoili Joao Victor Souza dos Santosille, joka viimeisteli lukemiksi jo 2-4. Viimeinen ratkaisu tuli 82. minuutin kohdalla, kun Lindeman pääsi tälläämään Souza dos Santosin esityöstä loppunumerot 2-5.

Näin Suomen Cup 2020 on Gnistanin osalta tällä erää pelattu. Kokonaissaldo yksi voitto EIF:stä, tasapelit KTP:tä ja MuSa:a vastaan sekä tappiot MP:lle ja MYPA:lle. Aikainen aloitus Cup-pelien osalta ei varmastikaan ollut ideaalein Gnistanille. Samoja haasteita on varmasti ollut myös muillakin Ykkösen joukkueilla.

Päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi MYPA-kamppailua: ”Ottelu alkoi meiltä hyvin ja olimme hyvin mukana ensimmäiset 30 minuuttia. Emme saaneet kuitenkaan puolittaisista tilanteista maaleja tai luotua huippupaikkoja, joten vastustajan iskiessä 0-1-maalin se söi meitä aika paljon henkisesti. Kun ottelussa ei ollut enää jatkoon pääsyn kannalta isompaa panosta, niin muutaman takaiskun jälkeen osalla pelaajistamme painuivat päät. Vaikka tilanne oli tämä, niin tätä ei silti olisi saanut tapahtua.” Nuccio summasi myös joukkueen Suomen Cup-taivalta ja tulevaa sarjakautta: ”Nyt olemme nähneet mitä Ykkösen taso on ja missä menemme tällä hetkellä. Pelaajien pitää oppia taistelemaan jokaisesta pisteestä pelin alusta aivan loppuun saakka. Näistä otteluista on nähnyt, että melkein kaikilla joukkueilla peli ei ole vielä valmista ja samoin kuin joukkueiden rakennus. Sama juttu meillä ja nyt on tärkeää, että laitamme kaiken yrityksen sinne ja nostamme myös meidän päivittäistä tasoa. Tämä on ainoa keino ollaksemme valmiita, kun sarja alkaa huhtikuussa.”

Gnistanin Ykkösen sarja-avaus pelataan 19.4. sunnuntainan klo 18:30 Mustapekka Areenalla. Tällöin vastaan asettuu EIF. Gnistan pelaa vielä neljä harjoitusottelua ennen sarjakauden alkua:
Gnistan – PK-35 su 8.3.
TPS – Gnistan pe 20.3.
Gnistan – FC Haka la 28.3.
Gnistan – HJK Klubi 04 to 9.4.

Otteluiden tarkemmat alkamisajat ja pelipaikat tiedotetaan vielä lähemmin.

Gnistanin kokoonpano MYPA:a vastaan:
Senghore (39′ Maanoja), Salmi (56′ Kauppila), Paunovic (76′ Karim), Kuusijärvi, Faal, Perovuo (59′ Tiihonen), Thurling (65′ Mehmeti), Kaijasilta, Ahonen, Akbar, Huhtala

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.