Kuva: Mikko Mäkelä

Suomen Cup jatkuu tänään Porissa

Gnistan kohtaa karsintalohkon viimeisessä vierasottelussa viime kaudella Ykkösessä viidenneksi sijoittuneen Musan Salaman.

Suomen Cupin karsintalohkoissa eletään ratkaisun hetkiä, kun toiseksi viimeinen kierros on käsillä ja jatkopaikkoja saattaa varmistua jo tänä viikonloppuna. Gnistan matkustaa karsintalohkon kolmanteen vierasotteluun Poriin ja Musan Salaman vieraaksi. MuSa on kerännyt karsintalohkossa kolme pistettä, vierasvoitolla Myllykosken Pallosta ottelusta, joka pelattiin poikkeuksellisesti Kotkan Arto Tolsa -areenalla. Joukkue on kärsinyt lisäksi kotitappiot KTP:tä (1-2) ja MP:tä (0-3) vastaan. MuSa pelasi varsin mallikkaan nousukauden 2019 Ykkösessä keräämällä 38 pistettä 27 ottelusta ja saavuttamalla viidennen sijan. Joukkueen yksi tukipilareista on ollut kokenut kapteeni Jussi Välilä, joka on tänään pelikiellossa saatuaan kaksi keltaista korttia MP:tä vastaan. Viime kaudella joukkueen lentoa siivittivät myös japanilaisvahvistukset Taiki Kagayama, joka siirtyi KPV:n kautta juuri FC Inter Turkuun ja Takanori Yokochi, jonka matka jatkui puolestaan Maltan liigaan. Tällekin kaudelle joukkue luottaa japanilaiseen taitoon, kun Yataka Abe kiinnitettiin joukkueeseen juuri Saksasta.

Gnistan puolestaan matkustaa Poriin tavoittelemaan iskuasemia viimeiselle kierrokselle, jossa viikon päästä lauantaina Talin hallissa vastaan asettuu MYPA. Joukkue haki viikko sitten hyvän tasapelipisteen Kotkasta ottelusta, jossa kotijoukkue oli niskan päällä, mutta myös Gnistanilla oli mahdollisuudet voittoon. Tämän hetkisellä ihannekokoonpanolla ei päästä matkaan, mutta viime viikkoisesta kokoonpanoon palaa flunssaa potenut Saloum Faal. Puolestaan Benjamin Thurling joutuu jättämään kamppailun väliin jalkavamman vuoksi. Kokoonpanossa nähdään myös yksi mielenkiintoinen uusi nimi, kun joukkueessa koeajalla oleva serbialaistoppari Marko Paunovic pukee Gnistan -paidan ylleen. Toissa kaudella Ykkösessä Hakassa nähty pelimies omaa kokemusta myös Serbian pääsarjasta ja samaisen maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

MuSa – Gnistan tänään perjantaina klo 19:00 Karhuhallissa Porissa.

Ottelu nähdään myös suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.