Otteluraportti: Gnistan tasapeliin Porissa

MuSa näytti korjaavan kaikki kolme pistettä Juha Montolan 84. minuutin osumalla, mutta Aleksander Akbar tasoitti heti kolme minuuttia kotijoukkueen maalista loppunumeroiksi 1-1.

Gnistanin ja MuSa:n välisestä kamppailusta oli odotettavissa ennakkoon tasaista joukkueiden majaillessa vielä pisteen sisällä lohkotaulukossa. Ottelu alkoi kotijoukkueen merkeissä ja Juho Heikkiselle aukesikin jo kolmen minuutin kohdalla vapaa paikka, mutta miehen yritys oikealta noin seitsemästä metristä kiertyi maalin ohi. Tämän jälkeen Gnistan pääsi paremmin peliin mukaan ja noin 10 minuutin kohdalla Aleksander Akbar jatkoi vaarallisesti Jesse Ahosen sivuvapaapotkun, mutta MuSa:n maalissa Tomi Mikkelsson sai näppejään väliin ohjaten pallon kulmapotkuksi. Ensimmäinen jakso eteni enimmäkseen Gnistanin merkeissä, mutta myös MuSa:lla oli muutamia tilanteita, joissa Aatu Hakala oli kuitenkin oikea-aikaisesti pallon edessä. Gnistanilta hyvään paikkaan pääsi Noah Kaijasilta, joka oivalla pystyynjuoksulla karkasi Paunovicin ja Perovuon esityöstä vapaaseen paikkaan, mutta laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Myös Akbarilla ja Rony Huhtalalla oli paikat Ahosen ja Joonas Salmen tarjoiluista, mutta MuSa:n maali säilyi koskemattomana.

Toiselle jaksolle Gnistan aloitti väkevästi ja peli pyöri pääasiassa MuSa:n päädyssä. Heti toisen jakson alussa Rony Huhtalalla oli oiva paikka Joonas Salmen keskityksestä, mutta pusku jäi voimattomaksi. Aleksander Akbar oli lähellä 70. minuutin kohdalla, kun vaarallinen sivuvapaapotku osui ylärimaan. MuSa:n Juha Montolalla oli myös hyvä paikka, mutta Pauli Kuusijärvi oli hyvin sijoittuneena estämässä maalin synnyn. Viimeisellä kymmenellä minuutilla alkoi sitten todella tapahtua. Ensiksi Onni Tiihosen keskityspallo osui Elijah Akinin käteen ja pallo tuomittiin pilkulle. Pallon taakse asettui Huhtala, jonka yrityksen kuitenkin alakulmasta poimi vahvasti pelannut Mikkelsson. Heti perään MuSa siirtyi ottelussa johtoon, kun Juha Montola pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin Juuso Aallon tarjoilusta.  Gnistan ei kuitenkaan lannistunut vaan ensin Huhtala koitti viimeistelyä pienestä kulmasta, mutta Mikkelsson torjui pallon kulmapotkuksi. Tämän jälkeen Sergen Halce oli lähellä maalintekoa Albin Mehmetin keskityksestä, mutta mies ei aivan ylettynyt palloon. Välittömästi samaisesta hyökkäyksestä Tiihonen keskitti jälleen vaarallisesti oikealta ja Akbar viimeisteli päällä 1-1-tasoituksen. Lopussa vielä Joel Perovuolla oli mahdollisuus iskeä pienestä pomppupallosta voittomaali, mutta Mikkelsson oli jälleen edessä. Näin pisteet tasattiin ja Suomen Cupin jatkopaikan suhteen haaveet kariutuivat, kun KTP kaatoi tänään MYPA:n.

Päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi ottelun kulkua:
”Tasainen ottelu, jossa meillä oli enemmän maalintekopaikkoja. Näistä meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu. Pallollisessa pelissä otimme tänään askeleen eteenpäin ja se oli parempaa kuin aikaisemmissa otteluissamme. Teimme muutaman hyvän pidemmän hyökkäyksen, jotka aiheuttivat vaikeuksia vastustajalle”

Gnistanin kokoonpano:
Hakala, Salmi, Paunovic, Kuusijärvi, Faal (65′ Mehmeti), Perovuo, Wakui, Ahonen (79′ Halce), Kaijasilta (74′ Tiihonen), Akbar, Huhtala

Gnitanin Suomen Cupin karsintalohkon viimeinen kamppailu pelataan Talin Jalkapallohallissa 22.2. lauantaina MYPA:a vastaan klo 13:00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.