Kuva: Mikko Mäkelä

Gnistan tasapeliin Kotkassa

Suomen Cupin Ykkösen karsintalohkon toinen vierasottelu KTP:tä vastaan päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin.

Gnistan säilytti edelleen mahdollisuutensa jatkopaikkaan Suomen Cupissa joukkueen venyessä tasapeliin KTP:n vieraana Arto Tolsa -areenalla. Lähtökohdat otteluun olivat varsin haastavat sillä Gnistanilta puuttui useampi sopimuspelaaja kokoonpanosta. Gnistan avasi ottelun Tomi Maanoja maalissa. Puolustuslinjassa pelasivat Joonas Salmi oikealla, Pauli Kuusijärvi ja Elias Säyniö (A-jun.) keskellä sekä Benjamin Thurling hieman normaalista poiketen vasemmalla. Keskikentän keskustassa peliä rakensivat Hidetoshi Wakui ja Joel Perovuo. Laidoilla pelasivat Jesse Ahonen ja Albin Mehmeti sekä kärjessä Aleksander Akbar ja Rony Huhtala.

Ensimmäinen puoliaika oli Gnistanille vaikea, sillä Kotka pystyi hyvällä pallon liikuttamisella luomaan ylivoimia ja murtautumaan Gnistanin puolustuksen selustaan. Aivan parhaalle maalisektorille kotkalaiset eivät kuitenkaan päässeet ja maalitekoyrityksetkin jättivät toivomisen varaa. Gnistanilla oli haasteita vastata KTP:n fyysiseen peliin ja myös oma pallollinen peli haki vielä uomiaan. Jakson loppupuolella joukkue alkoi päästä hieman paremmin mukaan ja viimeisellä minuutilla syntyikin vielä erinomainen paikka Joel Perovuolle, kun Rony Huhtala ja Hidetoshi Wakui pelasivat vapaan laukaisupaikan Joelille 16-rajalle, mutta yritys suuntautui hieman yli maalin.

Toisella jaksolla Gnistan sai paremmin kontrolloitua KTP:n pallollista pelaamista ja myös parannettua omaa syöttöpeliä. Kotijoukkue sai toki pelattua useampia vaarallisia palloja rangaistusalueen sisään, mutta Gnistan -puolustus Tomi Maanojan ja toppareiden Pauli Kuusijärven ja Elias Säyniön johdolla oli usein peittämässä tai purkamassa palloa. Vierailijoiden paras paikka syntyi Rony Huhtalalle, joka pääsi Aleksander Akbar syötöstä kuljettamaan 16-alueen sisään. Rony haki jalan vapaaksi ja laukoi, josta pallo kuitenkin kimposi niukasti yli maalin kolistellen samalla hieman maalikehikkoja. Kumpikaan joukkue ei näin onnistunut maalinteossa ja pisteet jaettiin jättäen asetelmat auki vielä kahdelle viimeiselle kierrokselle. MP johtaa lohkoa puhtaalla pelillä, jonka jälkeen toisessa jatkopaikassa neljännesvälieriin on kiinni KTP seitsemällä pisteellä. Gnistan on kolme pistettä kotkalaisia perässä. EIF otti avausvoiton MYPA:sta, joka ei vielä ole onnistunut avaamaan pistetiliä lohkossa.

Päävalmentaja Roberto Nuccio kommentoi KTP -tasapeliä:
”Ensimmäisellä jaksolla olimme jäljessä vähän joka suunnassa, kun vastustaja pelasi 5-2-3-systeemillä ja me puolestamme emme ole vielä harjoituksissa käyneet yksityiskohtaisesti näitä taktisia asioita läpi. Joukkue on vielä vähän vaiheessa ja käytimme taas tänään useita A-junioreita pelissä. Pikkuhiljaa saamme koko ajan kovemman ja kovemman joukkueen jalkeille. Kuitenkin toisella puoliajalla, kun muutimme asioita taktisesti, homma alkoi toimimaan paremmin ja saimme luotua kaksi–kolme maalintekopaikkaa. KTP oli kova vastustaja ja mielestäni kovin mitä olemme nyt kohdanneet.”

Gnistanin Suomen Cup -taival jatkuu ensi perjantaina Porissa, kun joukkue kohtaa Karhuhallissa Musan Salaman klo 19:00 alkavassa kamppailussa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.