Otteluraportti: Gnistan pisti verkot heilumaan Tampereella

Gnistan ja Ilves/2 kohtasivat lauantaina B-lohkon kärkiottelussa Lamminpään urheilukentällä. Ottelun ensimmäinen puolisko mentiin varsin tasaisissa merkeissä, mutta toisella 45 minuuttisella Gnistan laittoi verkot heilumaan. Ottelun tähtenä ahkeroi hattutempun iskenyt Zakaria Kibonoa ja lopputulokseksi kirjattiin 1-7.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja loi heti muutamia vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Palkinto painostuksesta tuli 12 minuutin kohdalla, kun Saloum Faal tarjoili avopaikan Kibonalle, joka liukui pallon sisään ja Gnistanin vierasjohtoon.
Varttia myöhemmin Ilves/2 nousi tasoihin Gnistanin hieman huolimattoman puolustuksen jälkeen. Juho Heikkinen pääsi vapaasti sijoittamaan pallon rangaistusalueen sisältä takanurkkaan.
Gnistan ei kuitenkaan tasoituksesta lamaantunut vaan kuittaus nähtiin viisi minuuttia myöhemmin. Jesse Ahonen antoi kulmapotkun ja Pauli Kuusijärvi nousi korkeimmalle puskien pallon komeasti takanurkkaan. Gnistan sai pallon vielä ensimmäisellä jaksolla kolmannen kerran verkkoon, mutta Tuomas Mustosen saksipotkujatkosta pallon maaliin puskenut Kibona oli paitsiossa.
Toisen jakson alussa Ilves kolisutteli kertaalleen tolppaa, mutta ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin Gnistan. Jesse Ahonen syötti Mustoselle, joka veivasi pallon ohi yhdestä puolustajasta ja laukoi tarkasti etualanurkkaan. Ottelua oli takana 52 minuuttia.
Vain kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen tamperelaisten verkossa ja jälleen esityöstä vastasi Jesse Ahonen. Keskitys tavoitti Kibonan, joka puski pallon takanurkkaan.
Kibonan hattutemppu tuli täyteen 76 minuutin kohdalla hienosti rakennellun hyökkäyksen jälkeen lähes tyhjään maaliin.
Vaihdosta sisään tulleet Gullit Zolameso ja Patrick Aaltonen kaunistelivat lukemia entisestään viimeisen kympin aikana ja näin lopputulokseksi kirjattiin komeat 1-7.
Ilves/2 1-7 IF Gnistan
Maalit:
Ilves/2: 27′ Heikkinen
Gnistan: 12′ 54′ 77′ Kibona, 32′ Kuusijärvi, 52′ Mustonen, 81′ Zolameso, 86′ Aaltonen
Kokoonpano: Hakala, Salmi (64′ Aaltonen), Pitkänen, Kuusijärvi, Hieta, Wakui, Thurling, Faal, Ahonen (71′ Zolameso), Kibona (79′ Ndiaye), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.