Otteluraportti: Gnistan kaatoi KäPa:n


Gnistan nappasi tärkeän voiton kauden toisesta Keski-Helsingin derbystä Pekka Sihvolan maalin myötä, joka syntyi toisen puoliajan alussa.
Kauden toinen Keski-Helsingin derby alkoi tasaisesti ja ensimmäistä maalipaikka saatiin odottaa aina 30. peliminuutille asti, jolloin Gnistanin Tuomas Mustonen pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka KäPa-vahti Paavo Valakari kuitenkin torjui. Muutamaa minuuttia myöhemmin KäPa:n Miika Kauppila pääsi laukomaan vihaisesti rangaistusalueen rajalta. Yritys suuntautui kuitenkin päin Gnistan-vahti Aatu Hakalaa, jolla oli helppo työ pitää maalinsa puhtaana. Tasaisella avausjaksolla ei maaleja nähty, joten puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.
Gnistan sai toivomansa alun toiselle jaksolle. Vaihdosta puoliajalla sisään tullut Saloum Faal tarjoili vasemmalta laidalta ja Pekka Sihvola pääsi iskemään pallon verkkoon maalin edustalta. Viisi minuuttia myöhemmin KäPa:n Lari Kinnunen teki terävän nousun vasemmalta laidalta, mutta miehen laukaus pysähtyi rangaistusalueen sisällä Gnistan-puolustukseen.
Ottelun 79. peliminuutilla Gnistanilla avautui erinomainen paikka derbyn sinetöimiseen, kun Pekka Sihvola tarjoili takatolpalle hiipineelle Tuomas Mustoselle, mutta hänen jatko suuntautui ohi maalin. Kamppailun lopussa KäPa sai luotua pientä painetta Gnistanin-maalille, mutta oulunkyläläisten puolustus hoiti tilanteet varmasti. Näin ollen Gnistan nappasi arvokkaan voiton kamppailusta.
Päävalmentaja Roberto Nuccio kiitteli joukkueensa asennetta.
– Ensimmäisellä puoliajalla oli vaikeaa murtaa vastustajan linja, mutta paransimme asiassa toisella jaksolla. Joukkueella oli loistava mentaliteetti loppuun asti. Tarvitsemme yhden pisteen nousuun, joten lähdetään hakea sitä seuraavassa pelissä. Toivotaan, että ensi viikon kotiottelussa löytää runsaasti yleisöä paikalle, kertoo Nuccio.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Hieta, Aaltonen, Ndiaye, Kuusijärvi, Zolameso, Ahonen(46′ Faal), Wakui, Tiihonen(64′ Thurling), Sihvola(80′ Pitkänen), Mustonen
KäPa – IF Gnistan 0-1 (0-0)
Maalit:
KäPa:
IF Gnistan: 54′ Sihvola

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.