Otteluraportti: Gnistan kaatoi SalPan kotona

Gnistan sai lauantai-iltana vieraita Salosta, kun Salon Palloilijat saapuivat Oulunkylään. Ensimmäinen puoliaika oli Gnistanille vaikea, mutta toisella jaksolla oma peli alkoi kulkemaan ja tarvittavat maalit iskettiin SalPan verkkoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kumpikaan joukkue ei saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi. 19 minuutin kohdalla SalPan Iku Leino murtautui boksiin, Saloum Faal jäi selkäpuolelle ja kaatoi Leinon pilkun arvoisesti. Rangaistuspotkun iski varmasti verkkoon Lucas Gabrielsson.
Gnistanilla oli ensimmäisellä jaksolla suuria vaikeuksia pelinrakentelun kanssa, eikä paikkoja onnistuttu luomaan sen paremmin nopeista kuin hitaistakaan hyökkäyksistä. Parhaasta sommitelmasta vastasivat Mustonen ja Sihvola, jotka pomputtelivat pallon SalPan boksissa päillään kohti Wakuita, mutta SalPa-maalivahti Joni Rahila ehti palloon ennen japanilais-keskikenttää.
Toiselle jaksolle Gnistan tuli selvästi paremmin ja painoi pelin välittömästi kohti salolaisten maalia. Palkintoa ei tarvinnut odottaa pitkään. 58 minuutin kohdalla Jesse Ahonen antoi Pekka Sihvolan hankkiman sivuvaparin ja debyyttiotteluaan pelannut KuPS-laina Mikko Pitkänen puski pallon verkkoon.
Gnistan sai tasoituksesta vielä entisestään lisäenergiaa ja peli pyöri jatkuvasti vieraiden puoliskolla. Harvat SalPa-hyökkäykset pysähtyivät varmoin ottein pelanneeseen Kuusijärvi-Pitkänen topparipariin.
Johtomaali olikin vain ajan kysymys. 77 minuutilla Thurling syötti pallon Sihvolalle boksin kulmalle. Sihvola huomasi Rahilan vastaantulon ja nosti pallon kauniisti takanurkkaan yli SalPa-maalivahdin.
Viimeisen vartin aikana parhaat paikat lisämaaleihin tulivat lopulta Gnistanille, mutta enempää osumia ei nähty ja pisteet jäivät Oulunkylään lukemin 2-1.
Gnistan: Hakala, Faal, Kuusijärvi, Pitkänen, Hieta, Wakui, Thurling, Ahonen (74′ Zolameso), Mustonen (57′ Aaltonen), Akbar, Sihvola (79′ Kibona)
Maalit:
Gnistan: Pitkänen 58′, Sihvola 77′
SalPa: Gabrielsson 19′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.