Otteluraportti: Gnistan nousi voittoon Ilves/2:sta vastaan


Gnistan venytti voittoputkeaan peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun joukkue kaatoi Ilves/2:n Oulunkylässä pelatussa tiistai-illan ottelussa. Voitto ei tullut helpolla, sillä sarjanousija Ilves/2 antoi kunnon haasteen Kipinälle.
Vierasjoukkue Ilves/2 aloitti ottelun väkevästi. Tupsukorvien Jesse Huhtala pääsi kokeilemaan maalintekoa 6. peliminuutilla, mutta laukaus lähietäisyydeltä pysähtyi Gnistanin Saloum Faaliin, joka siivosi pallon maaliviivalta. Seuraavasta tilanteesta Gnistanin Tuomas Mustonen pääsi heiluttamaan vieraiden maaliverkkoa, mutta erotuomarin käsi oli pystyssä paitsion merkiksi. Minuutti tämän jälkeen Ilveksen Eduard Ciriacolle avautui paikka viedä vieraat johtoon, mutta yritys rangaistusalueen sisältä johti kulmapotkuun Gnistan-puolustuksen kautta.
Gnistan pääsi peliin paremmin mukaan jakson edetessä ja 21. peliminuutilla Onni Tiihonen toimitti pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta osuma hylättiin jälleen paitsiona. Ottelun ensimmäisen jakson lopusta ei muodostunut varsinaista spektaakkelia. Gnistan oli joukkueista enemmän pallossa kiinni, mutta Ilveksen tiivis puolustus esti maalipaikoille pääsemisen. Tauolle lähdettiin siis o-o-tilanteessa.
Ilves sai toiselle jaksolle unelma-alun, kun Jesse Huhtala pääsi siirtämään joukkueensa johtoon Aatu Hakalan torjunnasta maalinedustalle kimmonneesta paluupallosta. Hieman verkkaisesti edennyt puoliaika Gnistanin kannalta kaivatun piristeen 68. minuutilla, kun Jesse Ahonen tarjoili väkevän nousun päätteeksi paikan Hidetoshi Wakuille, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Maali oli Wakuille kauden ensimmäinen. Gnistan ei kauaa tasatuloksessa viihtynyt, sillä reilut viisi minuuttia myöhemmin Pauli Kuusijärvi puski isännät johtoon kulmapotkusta. Ottelun lopussa Ilves ei saanut kunnollista loppukiriä, vaikka lisäajan viimeisellä minuutilla joukkue oli lähellä tasoitusmaalia kulmapotkusta. Myös Gnistanilla oli lisäajalla paikkansa, mutta viimeiset ratkaisut pallon kanssa jäivät vaisuiksi. Päätösvihellyksen myötä Gnistan nappasi kahdeksannen perättäisen voittonsa.
Gnistanin molemmat maalit syöttänyt Jesse Ahonen näkee syyt, minkä takia Gnistan on noussut tappioasemasta voittoon monesti tällä kaudella.
– Voitto oli tänään kovan työn takana, sillä vastus oli hyvä joukkue. Meillä on tällä hetkellä hyvä sekoitus kokeneita pelaajia, jotka tietävät mitä voittaminen vaatii sekä myös nuoruuden energiaa, joten uskon näiden olevan syy hienoille nousuille, kertoo Ahonen.
Gnistanin kokoonpano: Hakala, Aaltonen, Kuusijärvi, Ndiaye, Faal(49′ Salmi), Ahonen(80′ Sihvola), Zolameso, Wakui, Tiihonen(Thurling 64′), Akbar, Mustonen
Gnistan-Ilves/2 2-1 (0-0)
Maalit:
Gnistan: 67′ Wakui, 75′ Kuusijärvi
Ilves/2: 48′ Huhtala
Yleisömäärä: 576

Lauantaina pelataan kauan odotettu kauden ensimmäinen Keski-Helsingin derby. Ostamalla lippusi ennakkoon Tiketistä säästät rahaa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.