Otteluraportti: Gnistan nousi voittoon FC Espoosta


Gnistan otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kaatoi sunnuntai-iltana FC Espoon Mustapekka Areenalla kauden ennätysyleisön edessä (807). Tapahtumarikas ottelu tarjosi katsojille runsaasti draamaa ja lopulta Gnistan nousi voittoon toisen jaksolla syntyneiden maalien myötä.
Kärkikamppailu alkoi melko tasaisesti ja vaaralliset hyökkäykset loistivat poissaolollaan ottelun alussa. Gnistanille siunaantui ottelun ensimmäinen maalipaikka, kun Gullit Zolameso pääsi kokeilemaan vapaapotkusta noin 20 metristä, mutta laukaus pysähtyi vieraiden pelaajamuuriin. Gnistanille avautui toinen mahdollisuus maalintekoon 21. minuutin kohdalla, kun Benjamin Thurlingin vapaapotku tavoitti Aleksander Akbarin, mutta miehen ohjaus jäi vaisuksi ja Espoo-vahti Joona Tiaisella oli helppo työ napata peliväline haltuunsa.
FC Espoo siirtyi ottelussa 0-1-johtoon rangaistuspotkusta, joka aiheutui Gnistan-puolustaja Cherif Ndiayen rikkeestä. Pallon taakse asteli Altin Zeqiri ja mies sijoitti pallon varmasti verkon perukoille 28. peliminuutin kohdalla. FC Espoo lisäsi johtoaan 41. peliminuutilla, kun Zeqiri vapautti Kastriot Kastratin, joka pääsi lisäämään joukkueensa johtoa. Jakson lopussa nähtiin erikoinen välikohtaus, kun espoolaisten Altin Zeqiri ja Valdrin Rashica saivat suorat punaiset kortit samasta tilanteesta. Gnistan sai luotua puoliajan lopussa vahvasti painetta vieraiden maalille, mutta tauolle lähdettiin 0-2 lukemissa.
Gnistan sai toiselle jaksolle toivomansa alun, kun Tuomas Mustonen kavensi tilanteeksi 1-2 rangaistuspotkusta 54. peliminuutilla. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi vimmatusti tasoituksen hakemista ja lopulta keltapaidat saivat palkinnon, kun Aleksander Akbar tasoitti ottelun. Maalin jälkeen Gnistanin Pauli Kuusijärvelle avautui muutama erinomainen mahdollisuus maalintekoon, mutta espoolaisten maalivahti Joona Tiainen oli hereillä maalillaan.
Ottelun ratkaisu nähtiin 78. peliminuutilla, kun Aleksander Akbar liukui Gullit Zolameson antamaan keskitykseen ja ohjasi Gnistanin johtoon. Lisäajalla Akbar pääsi yrittämään hattutemppua rangaistuspotkusta, mutta laukaus viuhui yli maalin. Pisteet jäivät siis Oulunkylään tapahtumarikkaan kamppailun päätteeksi maalein 3-2.
Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio oli iloinen pisteistä.
– Minua harmittaa, että teimme maalit vasta vastustajan punaisten korttien jälkeen, sillä läpi ensimmäisen puoliajan pelasimme hyvin ja loimme paikkoja. On hyvä ja positiiviinen juttu, että emme lopettaneet pelaamista maalien jälkeen, vaan jatkoimme omaa tekemistä ja loimme maalipaikkoja. Tämä oli yksi peli muiden joukossa ja jatketaan samalla tavalla loppukauden ajan, kertoo Nuccio.
Gnistan – FC Espoo 3-2 (0-2)
Maalit:
Gnistan: 54′ rp. Mustonen, 70′, 78′ Akbar
FC Espoo: 28′ rp. Zeqiri, 41′ Kastrati

Yleisömäärä: 807
Gnistanin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina Kakkosen Cupin finaalilla, jossa joukkue kohtaa JS Herculeksen. Ottelu alkaa Mustapekka Areenalla klo 14.00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.