Otteluraportti: Gnistan nousi sarjakärkeen Kauniaisissa


IF Gnistan nousi Kakkosen B-lohkon kärkeen, kun joukkue haki 1-3-vierasvoiton Kauniaisista. Heikon alun jälkeen Gnistan nousi nopeasti tasoihin ja lopulta voitto irtosi toisella puoliajalla syntyneiden maalien johdosta.
Gnistan sai otteluun synkän alun, kun Grankulla IFK siirtyi 1-0-johtoon Kaan Kovasen osumalla vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Vain muutama minuutti maalin jälkeen Gnistanin Aleksander Akbar pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta aivan rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus painui yli maalin. Ottelun 20. peliminuutilla Saloum Faal nousi vasemmalta ja tarjoili syötön rangaistusalueelle nousseelle Zakaria Kibonalle, joka tinttasi pelivälineen varmasti isäntien maaliin.
Muutamaa minuuttia myöhemmin GrIFK:lla oli mahdollisuus nousta uudelleen johtoon, kun Niko Pulkkinen pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta, mutta yritys painui reilusti ohi Gnistan-maalin. Ensimmäisen puoliajalla Gnistan oli vihreäpaitoja enemmän pallossa, mutta oikeastaan kentän molemmissa päädyissä maalipaikat jäivät melko vähiin.
Toisen puoliajan alussa Gnistanin oli lähellä siirtyä johtoon, kun Richard Tiberi pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta GrIFK-vahti Toni Vuorinen venyi näyttävään torjuntaan. Tiberi loukkasi tilanteessa polveaan ja oli pakotettu jättämään kentän.
Kamppailun ratkaisu nähtiin muutaman minuutin sisään. Ensin 54. peliminuutilla isäntien puolustus sähläsi pallon kanssa ja harhasyötön päätteeksi läpiajoon karannut Aleksander Akbar sijoitti pelivälineen varmasti ohi Vuorisen. Vain minuuttia myöhemmin Gnistan iski uudestaan, kun Hidetoshi Wakui pelasi pallon Saloum Faalille, joka rynnisti väkevästi kohti kotijoukkueen maalia ja sijoitti hallitusti Gnistanin kahden maalin johtoon.
GrIFK:n Niko Pulkkinen oli tuoda 60. minuutilla joukkueensa maalin päähän, mutta miehen osuma hylättiin paitsiona. Toisen puoliajan lopun Gnistan hallitsi pitkälti palloa ja peli pysyi hyvin oulunkyläläisten hallussa eikä kotijoukkue kyennet luomaan vaarallisia maalipaikkoja Aatu Hakalan vartioimalle maalille. Noin vartti ennen ottelun loppua Gnistanille avautui loistava paikka kaunistella lukemia, kun Aleksander Akbar pelasi pallon vastahyökkäyksen päätteeksi Zakaria Kibonalle, mutta miehen laukaus rangaistuspilkun kohdilta jäi vaisuksi. Näin ollen Gnistan nappasi pisteet ottelusta lukemin 1-3.
Päävalmentaja Roberto Nuccio jakoi ottelun jälkeen kiitosta pelaajilleen.
– GrIFK on hyvä joukkue, joka oli hyvin organisoitu ja he yrittivät pelata kivaa futista. Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja oli vaarallinen, mutta toiselle jaksolle saimme enemmän pallonhallintaa ja pystyimme juoksuttamaan heitä. Iso kiitos kaikille pelaajille, jotka pelasivat toisen ottelun viiden päivän sisään ja antoivat molemmilla kerroilla kaikkensa joukkueelle. Iso kiitos myös niille pelaajille, jotka eivät ole pelanneet niin paljon kuluvan kauden aikana, mutta tänään he antoivat kentällä kaikkensa ja olivat valmiita peliin, kommentoi Nuccio.
GrIFK – Gnistan 1-3 (1-1)
Maalit:
GrIFK: Kovanen 3′
Gnistan: Kibona 20′, Akbar 54′, Faal 55′

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Aaltonen, Tiberi(Kuusijärvi 51′), Ndiaye, Salmi, Zolameso, Faal, Thurling, Wakui(Tiihonen 64′), Kibona(Hieta 83′), Akbar
Gnistanin kausi jatkuu tämän viikon sunnuntaina kotiottelulla FC Espoota vastaan. Ottelun ennakkoliput myy Tiketti!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.